Deputaţii germani resping livrarea de rachete Taurus Kievului

Publicat:

Deputaţii germani resping livrarea de rachete Taurus Kievului

Deputaţii germani au votat joi – la aproape doi ani de la invazia rusă – în favoarea continuării sprijinului militar pentru Ucraina, dar au respins un apel al opoziţiei de a livra Kievului rachete cu rază lungă Taurus, transmit Reuters şi dpa.

Germania este al doilea cel mai mare donator de ajutor militar pentru Ucraina în războiul ei cu Rusia, dar cancelarul german Olaf Scholz a rezistat presiunilor interne şi din străinătate de a le furniza ucrainenilor rachete Taurus, temându-se de o escaladare internaţională a conflictului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

“Rusia lui Putin este şi va rămâne cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Europei în viitorul previzibil”, a declarat în Bundestag ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Germania se va opune acestei ameninţări “cu toată puterea sa”, a adăugat el.

Rezoluţia supusă votului de coaliţia lui Scholz stipulează livrarea de “sisteme suplimentare de arme cu rază lungă de acţiune şi muniţie” către Ucraina, fără a menţiona însă în mod specific rachetele Taurus.

Deputaţii au respins în schimb un text separat propus de opoziţie care cerea explicit livrarea acestor rachete de croazieră, care i-ar conferi Ucrainei capacitatea de a lovi mai adânc în teritoriul ocupat de Rusia.

Ilustrând divizările din coaliţia “semafor” a lui Scholz – Partidul Social-Democrat (SPD), Verzi şi Partidul Liberal Democrat (FDP) -, preşedinta comisiei pentru apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), a votat în favoarea rezoluţiei propuse de opoziţie.

Rachetele Taurus, lansate din aeronave, pot lovi cu precizie ţinte de până la 500 de kilometri şi Kievul a cerut în mod repetat Germaniei furnizarea acestora, oficiali ucraineni argumentând că ele nu vor viza Rusia.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.