Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Publicat:

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la restituirea TVA din bugetul UTA Găgăuzia, deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o reacție.

Citește și: Găgăuzii protestează la Curtea Constituțională, iar contramanifestanții îi trimit în Rusia


„Nu vom lăsa situația așa cum este acum…”, a ținut să precizeze legislatorul, care a menționat că s-a luat act de decizia CC, iar în continuare, se va interveni printr-o nouă lege.

„Țin să amintesc că proiectul de lege s-a aflat în Parlament timp de peste 3 luni, timp în care proiectul de lege a fost consultat cu părțile implicate. Vom aștepta decizia motivată a Curții și în baza acesteia, vom interveni în cel mai scurt timp printr-o nouă lege. Ne vom asigura că restituirea TVA în UTAG se realizează la fel ca și în alte regiuni ale țării – și anume TVA-ul va fi încasat și rambursat de la aceeași sursă – bugetul de stat. Nu vom lăsa situația așa cum este acum. Credem că toate localitățile din Republica Moldova și toți cetățenii ei, indiferent dacă ei locuiesc la Ungheni, Cahul, Ceadîr-Lunga, sau Bălți, merită să beneficieze în mod egal și echitabil de fondurile guvernamentale”, menționează deputatul în comentariul său vizavi de acest subiect.

Marian mai precizează că se va discuta, inclusiv cu reprezentanții raioanelor Vulcănești, Ceadîr-Lunga și Comrat „care nu sunt afiliați grupării criminale Șor”, pentru a găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește procesul de rambursare TVA.

Precizăm că, astăzi, magistrații de la Curtea Constituțională au declarat neconstituționale noile prevederi ale Codul Fiscal, care stabilesc restituirea TVA din bugetul UTA Găgăuzia.

De asemenea, Înalta Curte a dispus că „până la o eventuală intervenție a Parlamentului, restituirea taxei pe valoare adăugată și a accizelor achitate de către agenții economici din UTA cu statut special se va realiza de la bugetul de stat”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noi norme UE pentru a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate

Noi norme UE pentru a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos...

Autoritățile vor să reducă cu 7% mortalitatea prin cancer

Autoritățile vor să reducă cu 7% mortalitatea prin cancer Reducerea incidenței mai multor tipuri de cancer cu 10%, precum și a mortalității prin această...

În dosarul pentru trădare de patrie, diplomatul vizat, Vasile Mircos – ar fi comunicat cu GRU (SURSE)

În dosarul pentru trădare de patrie, diplomatul vizat, Vasile Mircos - ar fi comunicat cu GRU (SURSE) „Actualmente, acestea nu au rezultat în rețineri...

Parlamentul European a votat modificările care forțează Austria să accepte România total în Schengen

Parlamentul European a votat modificările care forțează Austria să accepte România total în Schengen Eurodeputatul PMP Eugen Tomac anunță că în Parlamentul European a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.