Dezvăluiri în instanță: „Între noi, se vorbea că Partidul „ȘOR” e finanțat de la Moscova”

Publicat:

Dezvăluiri în instanță: „Între noi, se vorbea că Partidul „ȘOR” e finanțat de la Moscova

Fosta secretară a Partidului „ȘOR” responsabilă de suburbiile Chișinăului a recunoscut în fața instanței că în interiorul formațiunii se  știa despre finanțarea din Moscova, transmite Radio Europa Liberă.

Citește și: Alegerile prezidențiale și referendumul se vor desfășura la 20 octombrie


Femeia a fost audiată ca martoră în procesul de judecată privind finanțarea ilegală a formațiunii. Ea a povestit cum primea bani pentru onorariile protestatarilor, cum a fost jefuită și de ce a cerut protecție de la stat.

Martora a povestit cum întocmea liste cu numele celor care veneau la proteste, fotografia câte 10-20 de persoane, ca să confirme că acestea au participat la manifestație, și trimitea listele și pozele superiorilor săi prin aplicația Telegram. Peste două săptămâni după protest, ea primea sumele pe care le repartiza apoi protestatarilor.

Potrivit ei, la primele manifestații achita fiecărui protestatar câte 200 de lei, iar apoi onorariul a crescut până la 400 de lei. Pentru a plăti protestatarii, ea și o colegă de partid primeau câte 800.000 – 1 milion de lei în genți sau pungi.

Martora a mai spus că nu știe de unde exact veneau banii, însă a declarat că: „Între noi, se vorbea că Partidul „ȘOR” e finanțat de la Moscova”.

Fostă vicepreședintă a Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber este judecată mai bine de jumătate de an pentru complicitate la finanțarea ilegală a fostului partid al fugarului Ilan Șor și falsificarea raportului financiar din alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, din 2021, la care a candidat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Belgia cumpără 23 de clădiri de birouri de la Comisia Europeană pentru aproape un miliard de euro

Belgia cumpără 23 de clădiri de birouri de la Comisia Europeană pentru aproape un miliard de euro Comisia Europeană, care intenţionează să îşi reducă spaţiul...

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina Fermierii polonezi au anulat luni protestul de la ultimul punct de trecere a frontierei cu Ucraina, ridicând astfel...

Maia Sandu, la Bruxelles: R.Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Maia Sandu, la Bruxelles: R.Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află luni în vizită oficială...

R.Moldova va trebui să accepte muncitori din India pentru a acoperi deficitul forței de muncă (experți)

R.Moldova va trebui să accepte muncitori din India pentru a acoperi deficitul forței de muncă (experți) Tendința pe piața muncii este ca în următoarea perioadă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.