Diaspora moldovenească a votat-o masiv pe Maia Sandu

Publicat:

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a obţinut, duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, peste 90% din voturile exprimate de cetăţenii moldoveni din diasporă, potrivit agerpres.

Potrivit datelor comunicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), Maia Sandu a întrunit 92,94% din totalul voturilor exprimate în cele 139 de secţii de votare constituite în străinătate.


Citeşte şi: Incendiu puternic într-o staţie de metrou din Berlin! Patru oameni au fost răniţi

Candidatul PAS a fost susţinut de 243.605 din totalul celor 262.103 care au votat în afara teritoriului Republicii Moldova, în timp ce actualul preşedinte al statului, Igor Dodon a avut susţinerea a doar 18.498 cetăţeni moldoveni din diasporă, ceea ce înseamnă 7,06%.

CEC a finalizat, luni dimineaţă, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de secţii de votare constituite atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în străinătate, iar datele cumulate indică un succes al Maiei Sandu cu 57,75% din totalul voturilor valabil exprimate.

Potrivit CEC, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-au prezentat la urne 1.650.131 alegători, iar dintre aceştia 1.633.625 au avut voturile valabil exprimate.

Vezi şi: SpaceX a decolat cu oameni la bord spre Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Maia Sandu a întrunit 943.486 (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabile exprimate, în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon a înregistrat 690.139 voturi (42,25%).

Datele comunicate de CEC sunt preliminarii, ele urmând a fi validate după transmiterea către autoritatea electorală a buletinelor de vot şi a proceselor-verbale în original.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania Partidele de opoziție din Germania și membri ai coaliției guvernamentale cer mai multe...

Doi condamnaţi la moarte, executaţi prin injecţie letală în Utah şi Texas

Doi condamnaţi la moarte, executaţi prin injecţie letală în Utah şi Texas Un bărbat a fost executat joi, în statul Utah, cu privire la uciderea...

Podoliak: Moscova ‘plăteşte consecinţele’ agresiunii sale prin incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk

Podoliak: Moscova 'plăteşte consecinţele' agresiunii sale prin incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk Incursiunea ucraineană - care se află în desfăşurare de mai multe zile...

Iranul a executat prin spânzurătoare douăzeci şi nouă de bărbaţi, într-o singură zi

Iranul a executat prin spânzurătoare douăzeci şi nouă de bărbaţi, într-o singură zi Iranul a executat prin spânzurătoare - într-o singură zi, miercuri - 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.