Diplomaţia libaneză consideră că demisia lui Hariri a fost menită să provoace haos în regiune

Publicat:

Ministrul de externe libanez Gebran Bassil a declarat, vineri, că criza declanşată de demisia prim-ministrului ţării face parte dintr-o “încercare de a crea haos în regiune”, au relatat posturile de televiziune locale, informează Reuters, potrivit agerpres.

Saad al-Hariri a renunţat la funcţia de prim-ministru într-o înregistrare video transmisă din Arabia Saudită în urmă cu două săptămâni, afirmând că se teme să nu fie asasinat şi criticându-l pe rivalul regional al saudiţilor, Iranul, împreună cu aliatul său libanez Hezbollah.


Acţiunile lui Hariri, un lider musulman sunit şi vechi aliat al saudiţilor, au aruncat Libanul într-o criza politică.

Citeşte şi: Administraţia lui Donald Trump LEGALIZEAZĂ importul de trofee de elefanţi

El trebuie să se întoarcă la Beirut şi se aşteaptă să plece în acest weekend din Arabia Saudită în Franţa, unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron.

Bassil efectuează un turneu în mai multe capitale, printre care şi europene, pentru a obţine sprijin diplomatic şi a pune capăt crizei.

Citeşte şi: Evadare ca-n filme a unui român dintr-o închisoare franceză

“Vom răspunde şi avem capacitatea deplină de a face acest lucru, dar sperăm să nu ajungem la asta”, a declarat Bassil la Moscova pentru posturile libaneze al-Jadeed, al-Manar şi LBC.

Oficialii francezi au afirmat că nu ştiu cât timp Hariri va rămâne în Franţa înainte de a se întoarce la Beirut, dar speră că vizita sa va detensiona criza demonstrând că el nu a fost reţinut în Arabia Saudită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.