Directorul OMS critică ţările cu o rată relativ ridicată de vaccinare pentru distribuirea dozelor ‘booster’

Publicat:

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a criticat vineri ţările cu o rată relativ ridicată de vaccinare pentru distribuirea dozelor ”booster” în timp ce naţiunile mai sărace fac eforturi pentru a avea acces la vaccinuri, informează DPA, potrivit agerpres.  

Administrarea celei de-a treia doze sau vaccinarea copiilor nu are nicio logică atâta timp cât lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele cu risc crescut din regiunile mai sărace aşteaptă în continuare prima doză de vaccin, a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Citește și :  Victor Chirilă este noul ambasador al R. Moldova în România

”Şi cu toate acestea, ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare continuă să facă stocuri de seruri anti-COVID-19, în timp ce ţările cu venituri mici aşteaptă în continuare”, a adăugat Tedros.

”Zilnic sunt administrate de şase ori mai multe doze booster la nivel global decât doze primare în ţările cu venituri mici. Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat”, a mai spus el.

Ţările de pe teritoriul Europei promovează campanii pentru doze booster în contextul unui al patrulea val de infectări care s-a abătut asupra unor regiuni de pe continent.

Cu toate acestea, Tedros a spus că oamenii se pot proteja respectând măsuri existente de igienă, cum ar fi purtarea măştii, distanţarea socială şi testarea regulată.

”Cu ajutorul combinaţiei corecte de măsuri, ţările pot ajunge la un echilibru între menţinerea unei rate scăzute de transmitere şi menţinerea economiilor şi a vieţii sociale deschise”, a precizat directorul general al OMS.

”Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare”, a avertizat acesta.

Citește și : Italienii sunt sfătuiţi să-şi facă doza booster! Numărul de infectări creşte vertiginos

Potrivit OMS, e nevoie în continuare de 550 de milioane de doze pentru a atinge ţinta de vaccinare a 40% din populaţie în fiecare din ţările lumii până la finalul anului.

Această cantitate este produsă într-un interval de zece zile, a mai precizat agenţia.

OMS a făcut din nou apel la ţările cu stocuri mari de vaccinuri să renunţe la livrări în favoarea programului COVAX al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care are drept scop creşterea livrărilor către ţările mai sărace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.