Dispariția misteriosului ‘raport negativ al Armatei române’ în chestiunea cedării rachetelor Patriot către Ucraina

Publicat:

Dispariția misteriosului ‘raport negativ al Armatei române’ în chestiunea cedării rachetelor Patriot către Ucraina

Nici în comunicatul oficial al Palatului Cotroceni și nici din relatările obținute de HotNews.ro din interior nu s-a confirmat existența niciunui „raport negativ” al Armatei pentru cedarea sistemului Patriot, raport negativ invocat masiv public cu o zi înainte. „Dimpotrivă, MApN a spus astăzi, la CSAT, că e de acord”, a relatat o sursă politică pentru redacție.

În 24 de ore, poziția Armatei române a trecut de la „MApN nu vrea să trimită rachete Patriot în Ucraina”, la faptul că nimeni dintre cei prezenți din partea militară în CSAT joi nu a oferit niciun argument contra, conform surselor HotNews.ro.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Miercuri, informațiile furnizate în spațiul public vorbeau despre o opoziție la cedarea Patriot care a fost întocmită și înaintată, oficial, în scris, către președintele Iohannis, sub forma unui raport.

„Raportul nu a existat joi pe masa CSAT. Și nici argumente «contra» verbale nu au existat. Discuția a durat cam 50 de minute și decizia a fost luată fără opoziție”, a explicat o sursă politică pentru redacție.

„Raportul negativ” nu este amintit. Se vorbește despre o analiză detaliată”

În comunicatul de pe site-ul președinției despre ședința CSAT, se arată că „Ministerul Apărării Naționale a prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării o analiză detaliată privind situația operaționalizării celor patru sisteme PATRIOT, derularea programului de înzestrare cu celelalte trei sisteme, importanța operațională a acestora la nivel național și aliat, precum și impactul generat de un eventual transfer al unui sistem.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”.

HotNews.ro a încercat să ia legătura cu ministrul Apărării, Angel Tîlvar, pentru a explica care a fost poziția sa în ședința CSAT privind cedarea rachetelor Patriot, dar oficialul guvernamental nu a putut să fie contactat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În R.Moldova va fi lansată o platforma dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat

În R.Moldova va fi lansată o platforma dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat În Republica Moldova va fi lansată platforma eVMS.md dedicată tranzacționării valorilor mobiliare...

Taxa de studiu la universităţile din R.Moldova a crescut

Taxa de studiu la universităţile din R.Moldova a crescut Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. Potrivit autorităților, asta se datorează inflaţiei...

Ministrul Justiţiei: La această etapă în Parlament avem două proiecte de legi importante

Ministrul Justiţiei: La această etapă în Parlament avem două proiecte de legi importante „La această etapă în Parlament sunt mai multe proiecte pe Justiție, dar...

România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul bugetar

România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul bugetar România se împrumută de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul, a admis,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.