Dmitry Muratov, laureat al premiului Nobel pentru pace, licitează medalia pentru a sprijini refugiații

Publicat:

Laureatul premiului Nobel pentru pace, Dmitry Muratov a decis să-şi liciteze medalia obţinută, iar fondurile strânse de pe urma licitaţiei vor fi donate refugiaţilor ucraineni, informează mediafax.

Jurnalistul rus şi laureatul premiului Nobel pentru Pace, Dmitry Muratov îşi scoate la licitaţie medalia obţinută, iar sumele colectate în urma licitaţiei vor fi donate în sprijinul refugiaţilor ucraineni.


Citește și : Olanda şi-a retras obiecţiile faţă de acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Ucraina

Jurnalistul rus Dmitry Muratov deplânge libertatea presei din ţara natală şi crede că Putin va fi la putere „atâta timp cât va crede de cuviinţă”

„Ţara mea a invadat un alt stat, Ucraina. Acum sunt 15.5 milioane de refugiaţi… Ne-am gândit mult timp la ce putem face… şi ne-am gândit că toată lumea ar trebui să le dea ceva drag, important pentru ei”, a declarat Muratov.

Muratov este co-fondatorul şi redactorul şef al Novaya Gazeta, un ziar care critică deschis Kremlinul. Publicaţia a fost înfiinţată în 1993.

Novaya Gazeta a sfidat ani de zile restricţiile impuse mass-mediei, dar în martie şi-a suspendat în cele din urmă activităţile online şi tipărite. Editorii riscau până la 15 ani de închisoare dacă se abăteau de la linia guvernamentală.

Citește și : Olaf Scholz: ‘Este necesară menţinerea dialogului cu preşedintele rus Vladimir Putin’

Pentru Muratov, licitarea medaliei sale de aur însemnă că „a împărtăşit într-un fel soarta refugiaţilor care şi-au pierdut amintirile şi trecutul”.

Medalia lui Muratov este vândută de Heritage Auctions pe 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului, cu sprijinul comitetului de premii Nobel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin Un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar...

Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai

Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai Joi, Donald Trump a intrat în istorie,...

Trupurile celor două românce, care au fost luate de ape în Italia, identificate. Tânărul de 25 de ani, încă de negăsit. Salvatorii i-au căutat...

Trupurile celor două românce, care au fost luate de ape în Italia, identificate. Tânărul de 25 de ani, încă de negăsit. Salvatorii i-au căutat...

O clădire s-a prăbușit în Turcia. Mai mulți oameni au rămas blocați sub dărâmături

O clădire s-a prăbușit în Turcia. Mai mulți oameni au rămas blocați sub dărâmături Caz cutremurător în Turcia. O clădire rezidențială cu patru etaje din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.