Doi directori de la Warner Bros au demisionat din cauza unei posibile încălcări a legislaţiei antitrust

Publicat:

Doi directori de la Warner Bros au demisionat din cauza unei posibile încălcări a legislaţiei antitrust

Doi directori de la Warner Bros Discovery (WBD) au demisionat după ce Departamentul american pentru Justiţie (DoJ) a exprimat luni o serie de îngrijorări legate de o posibilă încălcare a legislaţiei antitrust, informează DPA.

Reprezentanţii DoJ au declarat că cei doi erau, de asemenea, directori ai unei companii media concurente, Charter Communications. Acest lucru ar fi încălcat o lege care interzice directorilor să facă parte din consiliile de administraţie ale unor companii concurente, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Atât grupul WBD, cât şi compania Charter Communications furnizează servicii de distribuţie video către clienţi.

“Anunţul de astăzi reprezintă o victorie pentru consumatori”, a declarat Michael Kades, procuror general adjunct al Diviziei Antitrust din cadrul DoJ.

“Prin adoptarea Secţiunii 8 din Legea Clayton, Congresul a fost preocupat de faptul că firmele concurente care îşi împart directorii ar concura mai puţin viguros pentru a oferi servicii mai bune şi preţuri mai mici”, a declarat Michael Kades.

“Vom continua să aplicăm cu fermitate legile antitrust atunci când va fi necesar pentru a combate excesele corporaţiilor şi ale agenţilor lor desemnaţi”, a adăugat el.

Steven Miron şi Steven Newhouse au demisionat cu efect imediat, a precizat grupul WBD într-un comunicat.

“Miron şi Newhouse au informat WBD că, fără să recunoască vreo încălcare a legii şi având în vedere dinamica în plină schimbare a concurenţei din industria de divertisment, au ales să demisioneze în loc să conteste acuzaţia”, a adăugat grupul WBD.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Steven Newhouse a declarat în acelaşi comunicat că el şi Steven Miron sunt mândri că au jucat un rol în dezvoltarea grupului WBD.

“Suntem dezamăgiţi să părăsim consiliul de administraţie, dar dorim să facem ceea ce este corect pentru WBD”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Văduva lui Navalnîi se teme că Putin ar putea declanşa infernul: ‘este impredictibil, ar putea folosi arma nucleară’

Văduva lui Navalnîi se teme că Putin ar putea declanşa infernul: 'este impredictibil, ar putea folosi arma nucleară' Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei...

Ambasadorul UE la Chișinău, în vizită la Cahul. A vorbit despre importanța colaborării strânse între oameni, instituții și comunități în procesul de integrare europeană 

Ambasadorul UE la Chișinău, în vizită la Cahul. A vorbit despre importanța colaborării strânse între oameni, instituții și comunități în procesul de integrare europeană Ambasadorul...

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei Tânăra gravidă din Orhei care a fost găsită moartă...

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat Începând cu această lună, numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat, de la 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.