Dorin Recean, la întrevedere cu reprezentanții APL din Sângerei: Pot fi valorificate oportunitățile oferite de Programul Național „Satul European”

Publicat:

Dorin Recean, la întrevedere cu reprezentanții APL din Sângerei: Pot fi valorificate oportunitățile oferite de Programul Național „Satul European”

Importanța consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile pentru a accelera procesul de modernizare a țării și oportunitățile de dezvoltare a localităților, prin prisma obiectivului strategic de integrare europeană, au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu primarii din raionul Sângerei.

Șeful Executivului a vorbit despre eforturile întreprinse de autorități pentru reformarea domeniilor cheie, inclusiv cu suportul partenerilor externi, dar și crearea unui mediu de afaceri sigur și predictibil pentru antreprenorii din țară și investitorii străini. De asemenea, prim-ministrul s-a referit la importanța desfășurării, în toamna acestui an, a referendumului pentru integrare europeană. Acesta va demonstra unitatea și sprijinul întregii societăți pentru proiectul de aderare la UE și ireversibilitatea parcursului european.


„Uniunea Europeană este cel mai bun model de dezvoltare pentru țara noastră. Republica Moldova și-a ales calea și este pentru prima dată când integrarea în UE nu mai reprezintă ceva abstract. Facem lucruri concrete – reabilităm drumuri, construim apeducte, reparăm școli și spitale și aducem Europa acasă, în fiecare sat și oraș”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, fiecare localitate poate decide în ce domeniu să investească pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. În acest sens, pot fi valorificate oportunitățile oferite de Programul Național „Satul European”, dar și fondurile disponibile în perioada de preaderare la UE.

La întrevederea cu reprezentanții APL au mai fost abordate subiecte privind stația de epurare din comuna Pepeni, dezvoltarea turismului local și restaurarea patrimoniului cultural din localitate. De asemenea, s-a discutat despre problemele legate de iluminatul stradal, reabilitarea drumurilor dintre localități, dar și despre necesitatea de a facilita procedura de accesare a programelor oferite de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Ceban, mesaj de Paște: ‘Primăria municipiului Chișinău vă dorește sărbători binecuvîntate’

Ion Ceban, mesaj de Paște: 'Primăria municipiului Chișinău vă dorește sărbători binecuvîntate' Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu un mesaj de...

500.000 de dolari costă un pachet exclusiv pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Serviciile incluse în acest preț

500.000 de dolari costă un pachet exclusiv pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Serviciile incluse în acest preț Cei mai bogaţi oameni din lume...

FOTO/ Soluţii arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova”. Vezi cum va arăta noul sediu

FOTO/ Soluţii arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova”. Vezi cum va arăta noul sediu Compania Teleradio Moldova (TRM) a desemnat câștigătorul concursului de proiecte...

Maia Sandu, mesaj de Paști: ‘Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge’

Maia Sandu, mesaj de Paști: 'Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge' Creștinii ortodocși din țara noastră și din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.