Economie la parada de Ziua Victoriei: Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor

Publicat:

Economie la parada de Ziua Victoriei: Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor

Anual, în data de 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei, organizând o mare paradă în onoarea victoriei ţării asupra Germaniei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor, acelaşi model care a fost prezent şi anul trecut, transmite mediafax.ro.


Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Până la invazia Rusiei în Ucraina, Moscova organiza această paradă într-un mod fastuos, cu zeci de tancuri şi avioane care survolau cerul.

În fiecare an, de 9 mai, Rusia celebrează Ziua Victoriei, care marchează victoria ţării împotriva Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Sărbătorirea implica, de fiecare dată, parade fastuoase, în cadrul cărora erau etalate tancurile, avioanele şi elicopterele ruseşti.

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul ceremoniei – Tancul T34, din epoca sovietică, folosit în al Doilea Război Mondial –, acesta fiind prezent şi la parada care a avut loc anul trecut, notează Sky News. În paralel, Moscova alocă resurse semnificative de armament şi vehicule militare în războiul din Ucraina.

În discursul său de azi de la Moscova, Vladimir Putin a încercat să vorbească despre capacităţile militare ale ţării sale.

Preşedintele rus şi-a folosit discursul de Ziua Victoriei din acest an pentru a încerca să avertizeze că forţele de luptă ale Rusiei sunt ,,mereu pregătite”, dar a recunoscut că ţara trece printr-o ,,perioadă dificilă”, întrucât ,,viitorul patriei depinde de noi”, relevă sursa citată.

,,Astăzi, de Ziua Victoriei, suntem conştienţi de acest lucru şi mai acut”, a spus el înainte de a avertiza: ,,Forţele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă”.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Putin a declarat joi că Rusia va face tot posibilul pentru a evita o confruntare globală, dar nu va permite nimănui să o ameninţe.

De asemenea, el a folosit discursul pentru a trimite un mesaj trupelor ruseşti care luptă în Ucraina, încercând să le ridice moralul în timp ce războiul continuă să se prelungească.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un ucrainean aflat în pericol de a se îneca în Tisa, salvat de poliţiştii de frontieră din România

Un ucrainean aflat în pericol de a se îneca în Tisa, salvat de poliţiştii de frontieră din România Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei...

FOTO/ Un lot comercial de pigmenți pentru machiaj și tatuaj, depistat într-un mijloc de transport ce se deplasa din Germania

FOTO/ Un lot comercial de pigmenți pentru machiaj și tatuaj, depistat într-un mijloc de transport ce se deplasa din Germania Funcționarii postului vamal Leușeni au...

Zelenski speră la o ‘pace justă cât mai repede posibil’ la summitul din Elveţia

Zelenski speră la o 'pace justă cât mai repede posibil' la summitul din Elveţia Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa sâmbătă de a se...

România a refuzat vizele delegației ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE

România a refuzat vizele delegației ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE România a refuzat să elibereze vize membrilor delegației ruse pentru a participa la sesiunea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.