Elon Musk, propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Publicat:

Elon Musk, propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Miliardarul Elon Musk, deținătorul platformei X (fosta rețea socială X) și fondatorul companiei Tesla, a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace. Nominalizarea a fost făcută de parlamentarul liberal norvegian Marius Nilsen.

Nilsen, care și-a anunțat alegerea în ziarul local Agderposten, a declarat că a înaintat nominalizarea lui Musk pentru ”apărarea fermă a dialogului, a libertății de exprimare și pentru că permite posibilitatea de a-și exprima opiniile într-o lume din ce în ce mai polarizată”, adăugând că firmele de tehnologie ale lui Musk au ajutat ”să facă lumea un loc mai conectat și mai sigur”, scrie Politico, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Julian Assange, nominalizat de norvegianca Sofie Marhaug

Jurnalistul Julian Assange a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace de Sofie Marhaug, o deputată norvegiană din partea Partidului Roșu, un partid de stânga.

”Assange a expus crimele de război ale Occidentului și a contribuit astfel la pace. Dacă vrem să evităm războiul, trebuie să știm adevărul despre daunele pe care le aduce războiul. Assange a expus tortura și comportamentul inuman față de prizonierii de război. El merită Premiul pentru Pace”, a declarat Sofie Marhaug pentru presa norvegiană.

 

Trump, la o nouă nominalizare pentru Nobel

Claudia Tenney, membră a Congresului american, l-a nominalizat pe fostul președinte al SUA, Donald Trump în ianuarie. El a mai fost nominalizat și în anii precedenți.

Printre ceilalți nominalizați anterior se numără președintele rus Vladimir Putin (nominalizat în 2020), Iosif Stalin (1945 și 1948) și Adolf Hitler (1939), potrivit Politico.

Narges Mohammadi (Iran) a obținut Premiul Nobel pentru Pace în 2023

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

Activista iraniană încarcerată Narges Mohammadi a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2023, pentru lupta ei împotriva opresiunii femeilor din Iran, scrie Agerpres.

Narges Mohammadi (51 de ani) se numără printre cei mai importanţi activişti pentru drepturile omului din Iran, care a militat pentru drepturile femeilor şi abolirea pedepsei cu moartea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.