Elveţia impune sancţiuni împotriva unor demnitari cu de rang înalt din Venezuela (SECO)

Publicat:

Elveţia a impus sancţiuni împotriva a şapte oficiali de rang înalt din Venezuela care pe viitor au interdicţia de a intra sau tranzita teritoriul naţional, a anunţat miercuri Secretariatul de Stat pentru probleme economice (SECO) de la Berna într-un comunicat, relatează AFP, conform agerpres.

Eventualele conturi pe care aceştia le deţin în Elveţia vor fi, de asemenea, îngheţate, a precizat SECO.


Citește și : 13 diplomaţi ruşi, declaraţi persona non grata, au părăsit Ucraina

Intrarea în vigoare a acestor măsuri decise de Consiliul Federal este imediată. Ele urmează sancţiunile impuse în ianuarie de Uniunea Europeană.

Printre responsabilii vizaţi figurează fostul preşedinte al Adunării Naţionale Diosdado Cabello, considerat ca numărul doi al regimului, preşedintele Curţii Supreme, Maikel Moreno, şi ministrul de interne, Nestor Riverol.

Pe de altă parte, Consiliul Federal a decretat un embargo asupra echipamentelor militare şi bunurilor susceptibile de a fi utilizate în scopul represiunii.

O interdicţie echivalentă se aplică echipamentelor, tehnologiilor şi sistemelor putând servi la supravegherea sau interceptarea comunicaţiilor telefonice sau pe internet, a precizat comunicatul.

Consiliul Federal s-a declarat “extrem de preocupat de încălcările repetate ale libertăţilor individuale în Venezuela, unde principiul separării puterilor este grav subminat şi unde procesul în vederea viitoarelor alegeri suferă de un deficit puternic de legitimitate”.

Citește și : Franța : ”Marş alb” împotriva antisemitismului la Paris, în memoria lui Mireille Knoll

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.