Emiratele Arabe Unite anunţă livrarea de ajutoare la Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza

Publicat:

Emiratele Arabe Unite anunţă livrarea de ajutoare la Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza

Emiratele Arabe Unite au anunţat vineri că au lansat o importantă operaţiune de livrare a ajutorului umanitar la Khan Younes, un oraş din sudul Fâşiei Gaza, care a fost epicentrul lunilor de lupte dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, notează AFP.

Într-un comunicat difuzat de de agenţia oficială de presă WAM, Emiratele au afirmat că sunt prima ţară străină care aduce ajutoare acestui oraş în care locuitorii au început să se întoarcă după retragerea trupelor israeliene la începutul lui aprilie, la capătul câtorva luni de lupte înverşunat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

 

În cadrul unei vaste operaţiuni umanitare, “o echipă de voluntari s-a deplasat la Khan Younes unde au oferit ajutorul necesar familiilor palestiniene cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite”, potrivit WAM.

“Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară care ajunge în oraşul Khan Younes (…) pentru a livra mii de colete cu alimente, provizii de bază, alimente şi pâine”, a adăugat sursa.

De la retragerea armatei israeliene, mii de persoane strămutate se întorc treptat la casele lor în acest oraş devastat de război.

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

“Emiratele Arabe Unite caută să reabiliteze în perioada următoare complexul medical Nasser din oraşul Khan Younes, astfel încât să îşi poată relua activităţile”, a mai indicat WAM, reamintind că “serviciile, echipamentul şi personalul medical au încetat să mai funcţioneze” din cauza luptelor.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a 1.170 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale.

Ofensiva israeliană lansată drept represalii a provocat moartea a peste 34.000 de persoane în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din acest teritoriu condus de Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De Ziua Libertății Presei, CJI constată problemele grave cu care se confruntă mass-media din R. Moldova

De Ziua Libertății Presei, CJI constată problemele grave cu care se confruntă mass-media din R. Moldova De Ziua Mondială a Libertății Presei, Centrul pentru Jurnalism...

VIDEO// Distribuia droguri în plină stradă

VIDEO// Distribuia droguri în plină stradă Un tânăr din Chișinău a fost reținut de oamenii legii în flagrant în timp ce distribuia droguri în stradă. Citește...

R. Moldova va avea un Registru de stat al drumurilor

R. Moldova va avea un Registru de stat al drumurilor Republica Moldova va avea un Registru de stat al drumurilor, anunță Administrația de Stat a...

Mai multe troleibuze au staționat din cauza unei pene de curent

Mai multe troleibuze au staționat din cauza unei pene de curent Mai multe troleibuze au staționat în sectorul Centru al capitalei din cauza unei pene...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.