Emirul Kuweitului a numit un nou guvern

Publicat:

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf al-Ahmad Al Sabah, a numit luni un nou guvern, cu noi miniştri la Apărare, Petrol şi Finanţe, în contextul în care această monarhie din Golf trece prin cea mai gravă criză economică de decenii, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul precedent a demisionat în urma alegerilor parlamentare în care opoziţia a înregistrat câştiguri, iar două treimi din deputaţi şi-au pierdut mandatele.


Citește și: Un bărbat a fost ucis de poliție după ce a tras cu arma în fața unei biserici din New York (VIDEO)

Scrutinul a avut loc într-o perioadă în care Kuweit, stat petrolier bogat şi membru al OPEC, se confruntă cu o criză de lichidităţi provocată de scăderea preţurilor la ţiţei şi de pandemie.

O prioritate a noului guvern va fi să crească veniturile pentru a acoperi deficitul bugetar de 46 miliarde de dolari, inclusiv prin încercarea de a pune capăt unui impas legislativ legat de un proiect care ar permite Kuweitului să se împrumute pe pieţele externe.

Emirul Nawaf al-Ahmad al-Sabah, instalat la putere în septembrie după moartea fratelui său, l-a numit din nou săptămâna trecută pe Sabah al-Khalid în funcţia de prim-ministru.

Printre numele noi în guvern sunt Hamad Jaber al-Ali Al Sabah la Apărare şi Thamer Ali Al Sabah la Interne, amândoi membri ai familiei regale.

Mohammed Abdulatif al-Fares a fost numit ministru al Petrolului, Electricităţii şi Apei, iar Khalifa Hamada va prelua Finanţele.

Citește și: NAUFRAGIU pe coasta Venezuelei (FOTO)! Cel puțin 11 oameni și-au pierdut viața

Şeful diplomaţiei, Ahmad Nasser Al Sabah, şi ministrul sănătăţii, Basel Hamoud, şi-au păstrat portofoliile.

Numirile survin cu o zi înainte ca noua Adunare Naţională, cu 50 de membri, să se reunească în prima sa sesiune.

Parlamentul kuweitian, cel mai vechi din zona Golfului, deţine prerogativa de a bloca proiecte de legi şi de a interpela miniştri, dar puterea efectivă în regat rămâne în mâinile emirului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.