Entuziasm în lumea crypto: Bitcoin a crescut brusc până la cel mai ridicat nivel din 2024

Publicat:

Entuziasm în lumea crypto: Bitcoin a crescut brusc până la cel mai ridicat nivel din 2024

După ce nu a reușit să satisfacă speranțele pieței în ianuarie, bitcoin a crescut brusc până la cel mai ridicat nivel din 2024. Simbolul a câștigat 11,7% pe parcursul săptămânii, ajungând la un preț de aproximativ 47.565 de dolari.

Această schimbare de noroc face ca ținta de preț de 100.000 de dolari să rămână realizabilă până la sfârșitul anului, a scris vineri Geoff Kendrick de la Standard Chartered, scrie markets.businessinsider.com, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Șeful departamentului de cercetare FX are de mult timp așteptări optimiste pentru criptomonedă și anticipează că prețul va ajunge la 200.000 de dolari până la sfârșitul anului 2025. O parte din previziunile sale se bazează pe optimismul din jurul noilor ETF-uri Bitcoin spot, care au fost aprobate de Securities and Exchange Commission pe 10 ianuarie.

La momentul respectiv, Kendrick a susținut că aceste noi vehicule de investiții ar trebui să genereze intrări masive în sectorul cripto, oferind o cale de ieșire pentru ca mai mulți jucători financiari tradiționali să se alăture acestui spațiu.

Impactul ETF-urilor spot

În schimb, bitcoin s-a prăbușit puternic după ce ETF-urile spot au ajuns pe piață, iar prețul criptomonedei a atins un minim de aproximativ 39.450 de dolari până la sfârșitul lunii ianuarie.

Cei mai mulți au citat ieșirile masive ale ETF-ului Grayscale ca fiind un factor pentru performanța mixtă a bitcoinului. Vehiculul de investiții a fost convertit dintr-un fond fiduciar preexistent de bitcoin, ceea ce înseamnă că deținea deja miliarde de bitcoin înainte de a trebui să concureze cu alte 10 ETF-uri. Acest lucru a dus la o creștere bruscă a ieșirilor, fondul GBTC pierzând 2,5 miliarde de dolari în cea mai proastă săptămână a sa, se arată într-o notă a JPMorgan.

Fluxurile și lichiditatea JPMorgan, 7 februarie 2024

content-image

Prognoze roz

Dar acest lucru a încetinit în mod semnificativ, ceea ce ar putea fi un posibil motiv pentru care bitcoin a revenit în sus, a sugerat Kendrick.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

“Cred că se datorează pur și simplu schimbării dinamicii fluxurilor în noile ETF-uri americane.”, a scris el într-un e-mail de vineri, reacționând la creșterea bitcoin. El a adăugat: “Vânzările GBTC par să fi încetinit (la o medie de 59 de milioane de dolari pe zi în această săptămână), în timp ce fluxurile în celelalte ETF-uri continuă să fie puternice (o medie de 244 de milioane de dolari pe zi în această săptămână).”

Acest lucru este suficient pentru a realiza condițiile necesare pentru prognoza de preț de la sfârșitul anului a lui Kendrick. Anterior, el a subliniat că între 437.000 și 1,32 milioane de bitcoini noi ar trebui să fie deținute în cele din urmă de ETF-uri spot, ceea ce ar putea face posibil un preț de 200.000 de dolari. Pe măsură ce ieșirile se opresc complet, intrările nete ar trebui să poată ajunge la 50 de miliarde de dolari până la 100 de miliarde de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis...

Numărul șomerilor moldoveni – în creștere continuă

Numărul șomerilor moldoveni - în creștere continuă Tot mai mulți moldoveni completează tabăra șomerilor, iar majoritatea celor afectați de șomaj locuiesc în zonele rurale ale...

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova Comisia Europeană a propus marţi prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi...

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută Cercetătorii de la University of California-San Diego spun că evitarea comportamentului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.