Erdogan denunță ‘masacrele’ comise de hinduşi împotriva musulmanilor în India

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat joi “masacrele” comise, potrivit lui, de hinduşi împotriva musulmanilor în India, unde violenţele intercomunitare au făcut 33 de morţi la New Delhi în ultimele zile, informează AFP, scrie agerpres.

“Astăzi, India a devenit o ţară unde masacrele se răspândesc. Ce masacre? Masacrele de musulmani şi ele sunt comise de hinduşi”, a declarat în timpul unui discurs la Ankara şeful statului turc, care se doreşte un apărător al musulmanilor în întreaga lume.


Citește și : Ani grei de temniţă pentru milionarul care a ordonat uciderea lui Jan Kuciak. A dat o ţeapă colosală în Slovacia!

“Ei bat studenţi în clasă cu bare metalice şi bâte cu care poţi ucide. Cum pot aceşti oameni să contribuie la pacea mondială? Este imposibil. Când este vorba de discursuri, ei spun ‘noi suntem puternici’, pentru că au o populaţie mare. Însă nu aceasta este forţa”, a adăugat Erdogan.

Ciocniri între susţinători şi opozanţi ai unei legi controversate asupra cetăţeniei în India, considerată discriminatorie la adresa musulmanilor de către detractorii săi, au generat în ultimele zile confruntări sângeroase comunitare între hinduşi şi musulmani la New Delhi.

În timpul numeroaselor incidente raportate de presa indiană, grupuri armate hinduse au atacat locuri şi persoane indentificate drept musulmane, strigând sloganul religios “Jai Shri Ram” (Lăudat fie zeul Ram).

Două spitale din zonă au anunţat miercuri seara un bilanţ cumulat de 27 de morţi în aceste violenţe. Mai mult de 200 de persoane au fost rănite, multe cu focuri de armă.

Citește și : 9 oameni au murit în POTOPUL din Indonezia. Ploile torenţiale NU se opresc!

Premierul indian Narendra Modi se confruntă din decembrie cu o amplă mişcare de contestare împotriva unei noi legislaţii ce facilitează atribuirea cetăţeniei indiene pentru refugiaţi, cu condiţia ca aceştia să nu fie musulmani.

Acest text de lege a alimentat temerile musulmanilor din India că vor fi trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua, în această naţiune unde hinduşii reprezintă 80% din populaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.