Evei Kaili i s-a retras mandatul de vicepreşedinte al Parlamentului European de către preşedinta Roberta Metsola

Publicat:

Europarlamentarei elene Eva Kaili, reţinută de vineri de justiţia belgiană într-o anchetă privind suspiciuni de corupţie în legătură cu Qatarul, i s-a retras sâmbătă mandatul de vicepreşedinte al Parlamentului European de către preşedinta Roberta Metsola, scrie AFP, potrivit agerpres.

“În lumina anchetelor judiciare în curs conduse de autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea ei de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a anunţat în cursul serii un purtător de cuvânt al Robertei Metsola.


Citește și : Germania va trimite sisteme de apărare aeriană Skynex în Ucraina

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili a fost arestată vineri seară la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatarul, potrivit unei o surse apropiate dosarului.

Alte patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei vineri dimineaţa în acelaşi caz.

În centrul anchetei, condusă de un judecător de instrucţie de la Bruxelles: acţiunile unei “ţări din Golf” suspectate că “ar influenţa deciziile economice şi politice ale Parlamentului European prin plata unor sume de bani substanţiale sau oferirea de cadouri semnificative”, a subliniat parchetul federal.

În ceea ce priveşte beneficiarii, aceştia sunt personalităţi care au “o poziţie politică şi/sau strategică semnificativă” în cadrul Parlamentului European.

Citește și : Parlamentul Greciei a adoptat reforma operațiunilor de spionaj

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.