Expert WatchDog: Adoptarea stategiei de securitate națională va impulsiona relațiile internaționale ale R.Moldova

Publicat:

„Noua strategie de securitate națională adoptată la Chișinău aduce o serie de elemente noi, cheie, cum ar fi că Federația Rusă este principalul pericol la adresa securității naționale. Adoptarea acestei strategii va impulsiona relațiile internaționale ale Republicii Moldova”, a declarat expertul WatchDog Andrei Curăraru, la emisiunea Punctul pe AZi.

Expertul WatchDog a menționat, în context, susținerea internațională pentru reformarea Armatei Republicii Moldova.


Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

„Este o serie de elemente în care această strategie aduce claritate. Este important că acest document vine de la președintele țării și înțeleg că este și o viziune de viitor pentru dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus Andrei Curăraru.

Potrivit acestuia, în document ar trebui prevăzute mai multe măsuri pentru accelerarea procesului de integrare europeană, care să fie adoptate de Parlament.

„Trebuie luate toate măsurile ca acesta să nu fie deturnat și vedem că acesta ar putea fi un scenariu real”, a declarat Andrei Curăraru.

Deputatul PAS Vasile Grădinaru a declarat în cadrul emisiunii că nu se poate vorbi de Republica Moldova europeană, modernă, fără o strategie de securitate națională.

„Trebuie să știm unde suntem și încotro mergem, care ne sunt prioritățile și care sunt instituțiile care să se ocupe. Documentul va fi aprobat curând și presupune un efort  de ajustare a legislației conform viziunilor europene”, a spus deputatul.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Soluţia găsită de rapperul Snoop Dog pentru a face faţă caniculei de la Jocurile Olimpice

Soluţia găsită de rapperul Snoop Dog pentru a face faţă caniculei de la Jocurile Olimpice Valul de căldură continuă să se răspândească în Franţa, cu...

‘Planeta maimuţelor: Noul regat’ şi ‘Crime în imobil’, sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+

'Planeta maimuţelor: Noul regat' şi 'Crime în imobil', sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+ "Planeta maimuţelor: Noul regat", "Exploratorii oceanelor", o producţie National...

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.