Explozie puternică şi incendiu într-un bloc din Chişinău. Un bătrân a fost internat cu răni grave

Publicat:

Explozie puternică şi incendiu într-un bloc din Chişinău. Un bătrân a fost internat cu răni grave

A rămas fără casă în câteva secunde. Un bărbat de 72 de ani a ajuns în stare de șoc la spital după ce o scurgere de gaz i-a distrus apartamentul. Deflagrația s-a produs, într-un bloc de locuințe de pe strada Maria Drăgan 8/1 din municipiul Chișinău. 

Proprietarul, care s-a ales cu multiple arsuri, a fost evacuat de pompieri prin geamul de la etajul cinci. Cazul este cercetat de către organele de resort.


Citeşte şi: Suspectul din cazul gravidei ucise este acuzat, deocamdată, de răpire, NU și de omor – Stiripesurse.md

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 02:30. Potrivit informațiilor recepționate, locatarii blocului au auzit sunetul exploziei și au apelat serviciile de urgență.

La fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Ciocana și specialiștii Centrului Republican de Intervenții Operative al IGSU, care au stabilit că explozia s-a produs în urma scurgerii de gaz de tip propan-butan de la o butelie defectă.

Explozie puternică şi incendiu într-un bloc din Chişinău. Un bătrân a fost internat cu răni grave

Incendiul în locuința nu s-a produs, iar în urma incidentului a fost deteriorat geamul și peretele din interiorul apartamentului. Totodată, angajații IGSU au evacuat prin geamul de la etajul 5 proprietarul apartamentului, un bărbat de 72 de ani. Acesta a primit diverse arsuri de gradul I și II pe suprafața corpului. Bărbatul în stare de șoc a fost preluat de urgență la spital pentru îngrijiri necesare. Cazul este cercetat de către organele de resort.

În acest sens, IGSU repetat îndeamnă cetățenii să evite utilizare buteliilor de gaz în blocuri locative și gospodării particulare. Persoanele, care optează pentru exploatarea buteliilor sunt rugate să le păstreze în exteriorul locuințelor și să le alimenteze doar cu combustibil pentru care sunt destinate. În cazul utilizării instalațiilor alimentate la gaze naturale, oamenii sunt rugați să respecte cu prudența maximă regulile de siguranță.

Mai mult, instalațiile conectate la gaze naturale și buteliile de gaz trebuie să fie verificate sistematic, iar în cazul depistării unor defecțiuni  cetățenii trebuie să solicite ajutorul specialiștilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eurovision 2024 – Publicul nu va putea flutura steaguri palestiniene

Eurovision 2024 - Publicul nu va putea flutura steaguri palestiniene Deşi războiul dintre Israel şi Hamas se află în centrul Eurovision 2024, organizatorii doresc să...

Meryl Streep va primi un Palme d’Or onorific la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes

Meryl Streep va primi un Palme d'Or onorific la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes Meryl Streep, una dintre cele mai...

Israelul îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească la Malmo cu ocazia concursului Eurovision 2024

Israelul îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească la Malmo cu ocazia concursului Eurovision 2024 Israelul şi-a sfătuit joi cetăţenii să nu călătorească în oraşul suedez...

Billie Eilish anunţă turneul mondial ‘Hit Me Hard and Soft’

Billie Eilish anunţă turneul mondial 'Hit Me Hard and Soft' Billie Eilish revine pe scenă. Cântăreaţa în vârstă de 22 de ani tocmai a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.