Exporturile de whiskey american în UE au crescut puternic în 2023, până la 709 milioane de dolari

Publicat:

Exporturile de whiskey american în UE au crescut puternic în 2023, până la 709 milioane de dolari

Exporturile de băuturi spirtoase ale SUA au crescut cu 8% în 2023, până la 2,2 miliarde de dolari, potrivit Distilled Spirits Council of the United States, după eliminarea de către Uniunea Europeană a tarifelor vamale suplimentare de 25% impuse de Bruxelles pentru whiskey-ul american, transmite Reuters.

Eliminarea acestor tarife, în 2022, a ajutat la revenirea vânzărilor de băuturi spirtoase americane în Marea Britanie şi Uniunea Europeană, care se numără printre primele cinci pieţe de export pentru această categorie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Datele arată că exporturile de whiskey american în UE au crescut până la 709 milioane de dolari în 2023, de la 439 milioane de euro în 2021.

Reuters reaminteşte că în 2018, UE şi Marea Britanie au introdus taxe suplimentare de import pentru o gamă largă de produse americane, inclusiv pentru whiskey de tip bourbon, pentru o perioadă de patru ani, ca reacţie la decizia anterioară a SUA de a impune tarife vamale suplimentare de 25% pentru oţelul din UE şi de 10% pentru aluminiul din UE.

Disputa comercială transatlantică a afectat puternic exporturile de băuturi spirtoase americane şi a dus la diminuarea cotei de piaţă pentru whiskey-urile americane, precum Tennessee whiskey, Bourbon, American Rye whiskey şi American Single Malt, pe unele dintre cele mai mari pieţe de export.

În luna decembrie a anului trecut, UE şi SUA au decis să prelungească, până în luna martie 2025, suspendarea tarifelor vamale suplimentare. Cu toate acestea, dacă în această perioadă nu se va ajunge la un acord, UE ar putea să dubleze tarifele impuse pentru whiskey-ul american, la 50%.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Conform datelor Distilled Spirits Council of the United States, valoarea exporturilor de whiskey american a crescut anul trecut cu 9%, până la 1,4 miliarde de dolari, fiind responsabile pentru 63% din exporturile totale de băuturi spirtoase ale SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.