Facebook şi Instagram au eliminat conturile unei organizaţii anti-vaccin

Publicat:

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a eliminat de pe cele două platforme conturile unei influenţei organizaţii americane anti-vaccin “Children’s Health Defense” (CDH), condusă de Robert Kennedy Jr, nepotul fostului preşedinte John Fitzgerald Kennedy, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

“Am eliminat conturile de Instagram şi Facebook din cauza unor încălcari repetate ale politicilor noastre asupra COVID-19”, a declarat joi Aaron Simpson, purtătorul de cuvânt al Meta.


Citeşte şi: Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea – Black News

Organizaţia CDH, care critică siguranţa vaccinurilor împotriva COVID-19, acuză Meta de nerespectarea dreptului său la libertatea de exprimare prin alinierea cu autorităţile sanitare americane.

“Facebook acţionează aici ca un reprezentant al cruciadei guvernului federal pentru a reduce la tăcere orice critică la adresa politicilor draconice ale guvernului”, a declarat într-un comunicat fondatorul organizaţiei, Robert Kennedy Jr.

Nepot al fostului preşedinte asasinat în 1963 şi fiu al unui fost ministru, asasinat şi el în 1968, Robert Kennedy Jr este o figură importantă în facţiunea anti-vaccin americană.

CDH susţine că are “sute de mii” de abonaţi pe aceste două conturi şi a distribuit, în comunicatul său, capturi de ecran care arată ştergerea acestor conturi pentru “dezinformare”.

Potrivit CDH, interdicţia ar putea avea legătură cu o acţiune în instanţă intentată de organizaţie împotriva Meta pentru cenzură.

Citeşte şi: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol – Black News

Canalul YouTube al CDH a fost eliminat în septembrie anul trecut.

Meta, care este acuzată în mod regulat de dezinformare prin răspândirea de informaţii false, încearcă de la ultimele alegeri prezidenţiale americane să se îndepărteze de conţinutul politic pentru a se concentra pe schimburi între prieteni şi comunităţi de interese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 august 2024 

Horoscop 6 august 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales în dragoste, potrivit stiripesurse. Horoscop 6...

Impactul meteoriţilor produce cea mai mare parte a atmosferei subţiri a Lunii, relevă un studiu

Impactul meteoriţilor produce cea mai mare parte a atmosferei subţiri a Lunii, relevă un studiu Misterul producerii atmosferei subţiri de pe Lună a fost rezolvat,...

O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, vandalizată cu vopsea roşie

O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, vandalizată cu vopsea roşie O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, adolescenta...

Regizorul francez Christophe Ruggia, acuzat de actriţa Adèle Haenel, va fi judecat pentru agresiune sexuală asupra unei minore

Regizorul francez Christophe Ruggia, acuzat de actriţa Adèle Haenel, va fi judecat pentru agresiune sexuală asupra unei minore Regizorul francez Christophe Ruggia va fi judecat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.