FAKE NEWS: Transfuziile cu sânge care provin de la persoanele vaccinate anticovid trebuie oprite

Publicat:

FAKE NEWS: Transfuziile cu sânge care provin de la persoanele vaccinate anticovid trebuie oprite

Cercetătorii japonezi cer interzicerea transfuziilor de sânge provenind de la persoane vaccinate anticovid, potrivit unor publicaţii conspiraţioniste româneşti.

Vaccinurile nu sunt „contagioase”

ȘTIRE: Transfuziile cu sânge care provin de la persoanele vaccinate anti-Covid trebuie oprite, susțin cercetătorii japonezi, într-un studiu amplu publicat luna aceasta. Aceștia au arătat că s-a dovedit faptul că proteina spike persistă în organism mult timp după injectare și poate afecta sângele și produsele din sânge folosite în transfuzii, potrivit veridica.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Totodată, pentru că vaccinurile Covid afectează sistemul imunitar, este posibil ca donatorii să aibă boli infecțioase nedepistate. Sângele și produsele din sânge provenite de la persoanele vaccinate anti-Covid prezintă riscuri mari pentru sănătatea oamenilor, a atras atenția un grup de cercetători japonezi, într-un studiu amplu publicat luna aceasta de preprints.org.

Proteina spike este toxică pentru oameni și ea poate traversa bariera sânge-creier, tocmai de aceea este esențial ca aceasta să fie eliminată înainte de efectuarea transfuziilor, spun cercetătorii.

NARAȚIUNE: Cercetătorii japonezi cer interzicerea transfuziilor de sânge provenind de la persoane vaccinate anticovid, din cauza riscurilor mari pentru sănătate.

CONTEXT: Narațiunile false cu privire la eficiența și efectele vaccinării circulă în România de mulți ani, dar au devenit mult mai vizibile odată cu apariţia vaccinurilor anticovid. Printre promotorii acestor narațiuni false se găsesc adepți ai teoriilor conspirației, ortodocși radicali, suveraniști, euro-sceptici și anti-occidentali. De-a lungul timpului, aceștia au căutat să-și valideze teoriile antivacciniste prin trimiteri la pseudo-experți și site-uri anonime sau citarea falsă a diverse studii.

Veridica a demontat, deja, mai multe știri false și dezinformări cu privire la vaccinul anticovid, care ar reduce cu 24 de ani viaţa bărbaţilor, le-ar provoca bărbaților cancer testicular și femeilor dizabilităţi fizice și, în general, s-ar afla în spatele valului de „morți subite” cu care se confruntă în această perioadă omenirea.

Teoria analizată în materialul de faţă este o adaptare a naraţiunii care susţine că vaccinurile împotriva coronavirusului pot fi transmise de la o persoană imunizată la una nevaccinată, pentru ca apoi să afecteze cumva sistemul imunitar al acesteia. Încă din 2021 s-a scris că Japonia ar fi interzis donarea și transferul de sânge de către persoanele vaccinate anticovid, fapt dovedit ca fiind fals, de către mai multe publicaţii.

OBIECTIV: Subminarea încrederii populației în autorități, promovarea discursului antivaccinist, provocarea şi amplificarea de tensiuni sociale.

Sângele persoanelor vaccinate este sigur pentru transfuzie

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: De la început, trebuie să precizăm că lucrarea invocată în articol nu este una ştiinţifică. Ea este doar o variantă pre-print a unui studiu care nu a fost revizuit şi validat de comunitatea ştiinţifică. În plus, cercetările anterioare pe care se bazează o parte din concluziile studiului au fost puternic contestate de comunitatea ştiinţifică, cum ar fi studiul despre Spikeopatie sau cel despre evenimentele adverse ulterioare vaccinării anticovid. De fapt, lucrarea nu furnizează nicio dovadă că sângele persoanelor vaccinate este periculos, lucru uşor deductibil chiar din titlu, care afirmă că lucrarea exprimă unele „îngrijorări legate de transfuziile de sânge” pentru care propune „măsuri specifice”.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Mai mult, cercetarea oamenilor de ştiinţă japonezi nu ia deloc în calcul faptul că proteina spike din vaccinurile ARNm este creată la suprafața celulei antivirale și nu se poate reproduce, spre deosebire de infecțiile cu covid19 în care, prin înmulţirea virusului SARS CoV-2, se produce în aceeaşi proporţie şi proteină spike, care ulterior călătoreşte liber în sânge. În plus, proteina spike este o caracteristică comună tuturor coronavirusurilor, inclusiv a celor care provoacă răceli comune la oameni. Ca urmare, dacă proteina s​​​​pike este toxică, atunci practic sângele de la fiecare persoană care a răcit sau a suferit alte infecții cu coronavirus la un moment dat ar fi toxic.

De altfel, siguranţa transfuziilor de sânge de la persoane vaccinate anticovid a fost confirmată, în mai multe rânduri, de comunitatea ştiinţifică mondială. Similar altor vaccinuri, precum cele împotriva rujeolei, oreionului sau gripei, vaccinul anticovid este conceput pentru a genera un răspuns imunitar al organismului, iar componentele sale nu se regăsesc în fluxul sanguin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua Internațională a Familiei va fi sărbătorită duminică la Chișinău. Ce evenimente anunță primăria

Ziua Internațională a Familiei va fi sărbătorită duminică la Chișinău. Ce evenimente anunță primăria Ziua Internațională a Familiei va fi sărbătorită duminică la Chișinău printr-o...

În nouă localități duminică au loc alegeri locale noi și parțiale

În nouă localități duminică au loc alegeri locale noi și parțiale În nouă localități din țară duminică au loc alegeri locale noi și alegeri parțiale...

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie își prezintă oferta de admitere

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie își prezintă oferta de admitere Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” își prezintă oferta de...

Duminică se deschide o nouă stagiune la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”

Duminică se deschide o nouă stagiune la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor” Primăria Municipiului Chișinău va deschide o nouă stagiune la „Teatrul Verde” din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.