Familiile din Capitală vor primi ajutor financiar din partea Primăriei

Publicat:

Familiile din Capitală vor primi ajutor financiar din partea Primăriei

Programul municipal de susținere a familiilor din municipiul Chişinău, la nașterea copiilor, reprezintă o formă de susținere materială în mărime de 2.000 de lei, meniți să acopere o parte din cheltuielile asociate cu nașterea noului născut.

Potrivit Primăriei Chișinău, beneficiarii programului sunt familiile cu copii (indiferent de statut) – pentru nașterea celui de-al treilea copil și următorilor copii născuți în aceste familii și familiile defavorizate – pentru nașterea fiecărui copil (începând cu primul), transmite Știri.md.


Dreptul la ajutor material unic pentru nașterea copiilor se stabilește în baza cererii depuse către Direcția generală asistență medicală și socială, în termen de 12 luni calendaristice de la data nașterii copilului. 

Familiile din Capitală vor primi ajutor financiar din partea Primăriei

Cererea se depune de către unul dintre părinți cu domiciliul sau cu reședința obligatoriu la Chișinău, cu prezentarea în original și copie a următoarelor acte, după caz:

Actele de identitate ale părinților/părintelui, în cazul familiei monoparentale;

Certificatul de naștere al copilului/copiilor;

După caz, acte ce confirmă reședința tatălui/mamei copilului în municipiul Chișinău (contract de locațiune/comodat/arendă a locuinței, certificat eliberat de Primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău etc.).

Citeşte şi: Datoriile consumatorilor faţă de Moldovagaz au crescut cu 50% în 2023 – Stiripesurse.md

În perioada 2020-2023, de ajutorul financiar oferit în cadrul Programului municipal de susținere a familiilor din municipiul Chişinău, la nașterea copiilor, au beneficiat 1.872 de familii pentru nașterea a 1.912 copii. 

Suma alocațiilor din bugetul municipal în acest scop a fost de 3.824.000 lei.

CITESTE SI

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024 Toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi aleși până la începutul primăverii 2024....

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română Un vlogger din România, Cosmin Avram, a vizitat recent Republica Moldova. Acesta a mers în UTA Găgăuzia, pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.