FIFA și UEFA caută răspunsuri pe fondul unei anchete de corupție în Federația Spaniolă de Fotbal

Publicat:

FIFA și UEFA caută răspunsuri pe fondul unei anchete de corupție în Federația Spaniolă de Fotbal

FIFA și UEFA i-au scris Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), solicitând o actualizare detaliată a situației după ce săptămâna trecută au fost făcute arestări în cadrul unei anchete de corupție în fotbalul din Spania.

Secretarul general al FIFA, Mattias Grafstrom, și secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, i-au trimis o scrisoare comună lui Pedro Rocha, președintele comitetului de conducere al RFEF, în care își exprimă îngrijorarea și solicită mai multe informații, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

În scrisoare, atât FIFA, cât și UEFA au întrebat RFEF despre natura acuzațiilor, precum și cine este investigat.

Săptămâna trecută, RFEF a concediat doi directori despre care a spus că ar avea legătură cu o anchetă de corupție. Poliția a percheziționat sediul central al RFEF și un apartament aparținând fostului său președinte, Luis Rubiales, în timp ce șapte persoane au fost arestate în cadrul unei anchete de corupție privind o afacere de mai multe milioane de euro pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

FIFA și UEFA au solicitat, de asemenea, informații cu privire la următorii pași ai investigației și la măsurile care se așteaptă să fie luate.

Spania este una dintre țările co-organizatoare ale Cupei Mondiale din 2030, alături de Portugalia și Maroc, dar RFEF s-a confruntat cu o serie de probleme în afara terenului în ultima perioadă. În septembrie, Rubiales a demisionat din funcția de președinte al RFEF, iar o lună mai târziu a fost interzis de FIFA din toate activitățile fotbalistice timp de trei ani pentru că ar fi sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso fără consimțământul acesteia după triumful Spaniei la Cupa Mondială feminină.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Rubiales a susținut că a fost un gest consimțit, dar un procuror de la Înalta Curte din Spania cere o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare pentru fostul președinte al RFEF.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul a luat act de demisia lui Alexandr Berlinschii din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale

Parlamentul a luat act de demisia lui Alexandr Berlinschii din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale Parlamentul a luat act de cererea de demisie...

BNM spune că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile ruseşti promise de guvernatoarea regiunii

BNM spune că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile ruseşti promise de guvernatoarea regiunii Banca Naţională a Republicii Moldova (BNM) a transmis vineri...

Italia face apel la Iran să dea dovadă de ‘moderaţie’

Italia face apel la Iran să dea dovadă de 'moderaţie' Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat vineri că a cerut Teheranului să...

Ambasadorul francez la Moscova, Pierre Lévy, convocat cu privire la declaraţii ‘inacceptabile’ ale lui Séjourné

Ambasadorul francez la Moscova, Pierre Lévy, convocat cu privire la declaraţii 'inacceptabile' ale lui Séjourné Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul francez la Moscova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.