Folclorul romanesc, o sursa de inspiratie pentru multe ocazii

Publicat:

Folclorul romanesc, o sursa de inspiratie pentru multe ocazii

Folclorul romanesc este o sursa de inspiratie mereu vie pentru multe ocazii din viata noastra. Pentru ca vara este sezonul vizitelor, al concediilor si al intalnirilor, fie ca plecam in afara tarii sau primim in vizita celor dragi din strainatate, prieteni apropiati sau rude, avem nevoie sa marcam de multe ori momentul. Putem face acest lucru printr-un cadou traditional romanesc care sa ramana in amintirea celor dragi peste ani si ani.

De ce sa ne inspiram din folclor atunci cand cumparam cadouri?

 


Arta ramane mereu vie, fie ca are anumite fluctuatii sau influente de moment, o opera de arta ramane mereu vie. Iar cand vorbim de lucruri inspirate din folclor, in primul rand vorbim de arta populara, de obiecte realizate cu mestesug, in care si-a pus amprenta crativitatea si inspiratia mesterior care le-au realizat. Unele din ele concureaza cu obiecte din galerii de artă, altele sunt incluse in patrimoniul imaterial Unesco, cum este de exemplu ceramica de Horezu. Folclorul este un izvor mereu viu. Dar, asemenea unui izvor, daca nu e curatat si folosit acesta se infunda si cu timpu seacă. Așa este si cu mesterii populari, daca noi acum nu reusim sa le apreciem munca, sa o valorificam, riscam foarte mult sa pierdem aceasta comoara colosala. De aceea noi incurajam sa folosim folclorul si obiectele realizate de artizanii romani cu orice ocazie avem la indemana, fie ca e vorba de cadouri sau avem nevoie sa oferim un cadou autentic, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

 

Așadar fie ca sunteti in cautarea de cadouri romanesti pentru straini,  suveniruri romania, fie ca doriti un cadou autentic pentru cei apropiati folclorul românesc este o mare intinsa si largă. Puteti alege din obiectele individuale de arta populara fie un cos traditional romanesc, care cuprinde mai multe articole atat de mancare cat si obiecte unice de artizanat.

 

Situații in care putem sa oferim cadouri romanesti

 

Situațiile in care putem oferi un cadou autentic din Romania sunt multiple. Fie ca vorbim de cadourile traditionale care sa ne reprezinte in strainatate sau catre oaspetii alesi pe care ii gazduim, fie ca avem un eveniment in familie sau in cercul apropiat de prieteni.

 

Pentru ca cele mai multe obiecte de artizanat sunt prin excelenta frumoase, fiind rezultatul unor arte precum modelajul ceramic, pictura, scultura, broderia, ele pot fi o sursa nemaipomenita atunci cand dam de exemplu o accesare rapida pe telefon pentru cadou prietena si suntem in dilema din vastele surse pe care le avem la indemana. Cu un cadou tradițional nu poti da niciodata gres, pentru ca pe langa partea artistica, el poarta si incarcatura istorica. Poti alege asadar un element de port popular, cum ar fi un brau traditional, o ie autentica romaneasca, o geantă crosetata manual, tricouri romanesti si multe alte elemente inspirate din folclor.

 

O alta situatie de care ne lovim destul de des in cercul de prieteni este cand trebuie sa raspundem la intrebarea cu ce se merge la casa noua? De multe ori avem batai de cap cand trebuie sa oferim mai ales un cadou mai deosebit. De exemplu, puteam alege din varietatea de farfurii traditionale romanesti, stergare traditionale sau o simpla strachina de lut, obiect de vesela romaneasca folosit de generatii si generatii, care a ramas neschimbat. Aceste elemente inspirate din folclor pot sugera si durabilitatea si trainicia casei sau a familiei. Alipierea ei de valorile traditionale care dainuie si de binecuvantarile care se rasfrang asupra casei si familiei prin prisma acestora.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Folclorul romanesc, un izvor de ispiratie mereu viu si bogat in expresii si sens, poate fi locul in care mereu poti gasi o idee buna in situatiile de zi cu zi, cand ai nevoie sa surprinzi pe cei dragi cu ceva autentic, de aceea, te invitam sa il descoperi si sa il valorifici la maxim.

 


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marile case de discuri au deschis un proces împotriva serviciilor care generează cântece cu ajutorul AI

Marile case de discuri au deschis un proces împotriva serviciilor care generează cântece cu ajutorul AI Marile case de discuri au deschis luni un proces...

Eddie Murphy anunţă un nou film din saga ‘Shrek’ şi un altul dedicat personajului ‘Donkey’

Eddie Murphy anunţă un nou film din saga 'Shrek' şi un altul dedicat personajului 'Donkey' Eddie Murphy, vocea inimitabilă a lui Donkey din "Shrek", a...

Bill Cobbs, actorul din ‘Night at the Museum’, ‘The Bodyguard’ şi ‘Air Bud’, a murit la vârsta de 90 de ani

Bill Cobbs, actorul din 'Night at the Museum', 'The Bodyguard' şi 'Air Bud', a murit la vârsta de 90 de ani Actorul Bill Cobbs, care...

Turnul Eiffel, mai scump cu 20% chiar înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice 2024

Turnul Eiffel, mai scump cu 20% chiar înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice 2024 Accesul la Turnul Eiffel este mai scump înainte de Jocurile Olimpice de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.