Forţele armate iraniene încep manevre militare în strâmtoarea Ormuz (media oficiale)

Publicat:

Forţele armate iraniene încep joi seară exerciţii militare în sudul ţării, în apropiere de strâmtoarea strategică Ormuz, informează media oficiale, relatează AFP, potrivit agerpres

“Exerciţiul militar comun Zulfiqar 1401 al armatei va începe în această seară… în regiunea Jask şi la est de strâmtoarea Ormuz” în Marea Oman, a declarat coordonatorul adjunct al armatei, amiralul Habibollah Sayyari, citat de agenţia oficială Irna.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

El a precizat că aceste manevre implică “infanterie, unităţi blindate şi mecanizate ale armatei terestre, sisteme de apărare ale forţelor aeriene, submarine şi nave de suprafaţă, precum şi bombardiere strategice”.

Dronele vor efectua în cadrul acestor exerciţii “operaţiuni de strângere de informaţii (…) împotriva atacatorilor, precum şi operaţiuni de recunoaştere”, a continuat el.

În timpul exerciţiilor similare de anul trecut, armata iraniană a anunţat că două drone americane s-au apropiat de zona manevrelor.

În luna august a acestui an, armata a desfăşurat exerciţii cu drone la scară mare în întreaga ţară care au implicat 150 de aparate fără pilot.

Armata iraniană a prezentat în iulie prima sa divizie de nave şi de submarine capabile să transporte drone înarmate, în timp ce preşedintele american Joe Biden se afla în turneu în Orientul Mijlociu.

În mai, televiziunea de stat a difuzat imagini cu o bază aeriană pentru drone în lanţul montan Zagros, în vestul ţării.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

SUA şi Israelul, duşmani declaraţi ai Iranului, au acuzat Teheranul că utilizează drone şi rachete pentru a ataca forţele americane şi nave cu legături cu Israelul în Golf.

Republica Islamică face obiectul unor sancţiuni impuse de ţările occidentale, care o acuză că furnizează drone Rusiei pentru războiul din Ucraina, afirmaţie respinsă categoric de Teheran.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.