X

Forumul Primarilor 2023 a început la Chișinău

Forumul Primarilor 2023 a început la Chișinău

La Chișinău a început Forumul Primarilor organizat de Guvernul Republicii Moldova la inițiativa președintei Maia Sandu. La eveniment este prezentă șefa statului, premierul Dorin Recean, mai mulți miniștri și sute de primari.

„Ceea ce trebuie să ne unească este un obiectiv simplu, o viață mai bună pentru fiecare locuitor al Moldovei, potrivit Știri.md.

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Acum trei ani mi-am asumat un angajament public față de toți primarii din țară noastră. Am promis că vor respecta și voi fi avocatul independenței APL și continui să urmez această misiune”, a declarat șefa statului.

Programul Forumului include două sesiuni de discuții cu reprezentanții Executivului, ai Parlamentului și experți din mediul asociativ.

De menționat că la Forum participă reprezentanții ai peste 700 de localități din toată țara, la nivel de primar fiind reprezentate 580 de comune și orașe.

Forumul Primarilor 2023 a început la Chișinău

La ora 11:00, forumul va continua cu participarea prim-ministrului Dorin Recean, care va participa la o sesiune de discuții axată pe dezvoltarea localităților din Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Această sesiune va evidența importanța sinergiei între guvernarea centrală și cea locală pentru atingerea obiectivelor de integrare.

Sesiunea de la ora 12:00 va fi relevantă pentru primari și administrațiile locale, având ca temă „Fondurile pentru dezvoltare regională și oportunități pentru comunități”. Aceasta include discuții cu membrii Guvernului, printre care Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Bolea Vladimir, viceprim-ministrul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Petru Rotaru, ministrul Finanțelor, Iordanca Iordanov, ministra Mediului și Victor Parlicov  , ministrul Energiei evidențiind oportunitățile de finanțare și suport disponibile pentru proiectele locale.

Închiderea forumului va avea loc după ora 13:00, cu un discurs al Președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Per total, Forumul Primarilor 2023 reprezintă o platformă valoroasă pentru schimbul de idei, strategii și bune practici între liderii locali și naționali. Este o perspectivă clară asupra direcției de urmat și a rolului crucial pe care administrația locală îl joacă în procesul de integrare europeană a Moldovei.

Tags: chisinauForumul primarilorMaia SanduMoldova
Categorii: PoliticăȘtirile zilei