Fostă directoare de şcoală, găsită vinovată pentru violarea unei eleve

Publicat:

O fostă directoare de şcoală a fost găsită vinovată luni de justiţia australiană pentru violarea unei minore şi agresarea sexuală a două surori la o şcoală evreiască ultraortodoxă din Australia, la 15 ani după ce a evitat arestarea fugind în Israel, informează AFP, potrivit agerpres.

Malka Leifer a fost condamnată pentru 18 capete de acuzare, printre care violarea unei eleve în locuinţa sa şi agresarea sexuală a unei eleve minore în timpul unei excursii, fapte comise în timp ce era profesoară de studii religioase şi directoare a şcolii Adass Israel din Melbourne, în sud-estul Australiei.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Orientul Îndepărtat din Rusia – Black News

Ea a fost achitată de alte nouă acuzaţii.

Malka Leifer, care şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, a stat cu mâinile încrucişate şi avea o privire impasibilă în timp ce au fost citite verdictele.

Potrivit actului acuzării, Malka Leifer a violat o elevă în 2006, după ce a invitat-o să doarmă la ea pentru “lecţii de kallah”, un fel de cursuri de etichetă înainte de căsătorie.

Profesoara le-a spus în mai multe rânduri elevelor că le pregătea să devină soţii, potrivit declaraţiei procurorului Justin Lewis.

“Asta te va ajuta în noaptea nunţii”, i-ar fi spus ea unei eleve după o agresiune sexuală.

Mamă a opt copii, Malka Leifer, în prezent în vârstă de 56 de ani, a fugit din Australia în Israel după depunerea unei plângeri în 2008 şi s-a mutat împreună cu familia sa în colonia Immanuel din Cisiordania.

Autorităţile australiene au cerut extrădarea ei în 2014.

Citeşte şi: Incidente cu focuri de armă la Marsilia! Trei oameni au fost ucişi şi mai mulţi răniţi!

Ea a ajuns la Melbourne la sfârşitul lui ianuarie 2021, după şase ani de bătălii juridice în Israel, în special pentru a se stabili dacă s-a prefăcut că suferea de o boală mintală pentru a evita extrădarea şi un proces în Australia.

Avocatul apărării, Ian Hill, a declarat anterior că Leifer a negat “toate faptele penale invocate de fiecare dintre reclamante” şi că interacţiunile ei cu elevele au fost “profesionale şi corecte”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat luni că au doborât 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.