Fostul ministru guatemalez al sănătăţii a murit de COVID-19

Publicat:

Un fost ministru guatemalez al sănătăţii, Jorge Villavicencio, a murit din cauza coronavirusului contractat în timp ce se afla în arest preventiv pentru corupţie, a informat marţi o sursă medicală, notează AFP, potrivit agerpres.

Jorge Villavicencio a murit în cursul nopţii de luni spre marţi “din cauza complicaţiilor legate de COVID-19”, a anunţat într-un comunicat Spitalul Roosevelt (în vestul capitalei Ciudad de Guatemala), unde fusese internat de peste zece zile.


Citește și: Trump dă cărțile pe față: ‘Pandemia se va înrăutăţi, înainte de a se ameliora’

Fostul ministru al sănătăţii s-a predat justiţiei la sfârşitul anului trecut şi de atunci a fost ţinut închis într-o cazarmă a armatei, la Ciudad de Guatemala.

El era pus sub acuzare pentru mai multe cazuri de corupţie din timpul mandatului preşedintelui Otto Pérez (2012-2015). Acesta din urmă, de asemenea acuzat de corupţie, se află şi el în arest preventiv.

Parchetul special împotriva impunităţii (FECI) l-a acuzat pe Jorge Villavicencio că a fost implicat într-o reţea infracţională constituită pentru a strânge sume de bani în valoare totală de peste 7 milioane de dolari cu ocazia atribuirii unor contracte pentru diverse lucrări în spitale.

Citește și: 14 răniți la o înmormântare din Chicago (VIDEO)! Trump spune că-i ‘mai rău ca în Afganistan’!

Fostul ministru era, de asemenea, suspectat că a favorizat unele companii farmaceutice pentru furnizarea de medicamente şi a atribuit locuri de muncă în ministerul său la recomandarea unor deputaţi.

În ultimele patru luni, Guatemala (ţară cu aproape 17 milioane de locuitori) a înregistrat oficial 39.039 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 1.502 de persoane au decedat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.