FOTO/ La depozitul de deșeuri de la Țânțăreni sunt transportate tot mai puține deșeuri

Publicat:

FOTO/ La depozitul de deșeuri de la Țânțăreni sunt transportate tot mai puține deșeuri

La depozitul de deșeuri de la Țânțăreni sunt transportate tot mai puține deșeuri. Î.M. Regia „ Autosalubritate ” înregistrează o scădere continuă a cantității de deșeuri transportate la Depozitul Municipal din comuna Țînțăreni. Concomitent, este în creștere volumul de deșeuri reciclabile transmise la revalorificare, informează Primăria Chișinău.

Din ianuarie 2023 până în martie curent, circa 13 000 tone deșeuri, colectate de la platformele din Municipiul Chișinău, nu au fost depozitate ci au au fost sortate și transmise la reciclare.


Această reducere semnificativă a volumului de deșeuri depozitate, a devenit posibilă datorită efortului comun al Primăriei Chișinău și Regiei „Autosalubritate”, care au implementat, împreună, o strategie eficientă de management al deșeurilor. Strategia include diverse măsuri, printre care și semnarea unui Contract pentru achiziționarea serviciilor de sortare.

Grație contractului semnat cu un sortator privat, deșeurile colectate din orașul Chișinău și din câteva suburbii, sunt transportate la Uzina de Sortare, unde are loc procesul de selectare a materialului reciclabil. Deșeurile care rămân în urma procesului de selectare sunt transportate la depozitul municipal de la Țînțăreni, unde sunt depozitate, compactate și tratate conform celor mai noi standarde în domeniu.

Acordul pentru serviciile de sortare este semnat pentru o perioadă de cinci ani și a fost divizat în două etape:

• Prima etapă – sortatorul selectează pentru reciclare deșeurile din hârtie/carton, plastic, metal și sticlă;

• A doua etapă (planificată peste 1,5 ani) – sortatorul va recicla și RDF-ul din deșeuri, ceea ce va permite reciclarea a 70% din volumul deșeurilor transmise spre sortare.

Dacă ați început să sortați deșeurile, continuați să o faceți! Doar împreună putem contribui la o Capitală curată, bine amenajată și un mediu protejat!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie

Programul Prima Casă Plus devine accesibil din iulie Programul Prima Casă Plus devine accesibil din luna iulie curent. Citește și: Încă o parohie a trecut la...

Reacţia fostului procuror general după ce a scăpat de toate acuzaţiile

Reacţia fostului procuror general după ce a scăpat de toate acuzaţiile Fostul procuror general Valeriu Balaban a venit cu o reacție după ce a fost...

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ

Gribincea a trecut cu bine de concursul CSJ Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ, a fost declarat admisibil de Consiliul Superior al...

Premierul Recean și-a luat rămas bun de la ambasadorul Kent D. Logsdon

Premierul Recean și-a luat rămas bun de la ambasadorul Kent D. Logsdon Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.