Franţa prevede să aloce 30 milioane de euro pentru UNRWA în 2024, dar cu condiţia neutralităţii agenţiei

Publicat:

Franţa prevede să aloce 30 milioane de euro pentru UNRWA în 2024, dar cu condiţia neutralităţii agenţiei

Franţa intenţionează să contribuie în acest an cu 30 milioane de euro la activitatea agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni UNRWA cu condiţia ca aceasta să-şi îndeplinească misiunile cu neutralitate, relatează AFP.

“Vom plăti contribuţiile noastre, asigurându-ne că sunt întrunite condiţiile pentru ca UNRWA să-şi îndeplinească misiunile într-un spirit lipsit de vreun apel la ură şi violenţă”, a declarat joi Christophe Lemoine, purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului francez al Afacerilor Externe, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Anul trecut, Parisul a vărsat 60 milioane de euro agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni.

Purtătorul de cuvânt al MAE francez nu a fost însă în măsură să comunice un calendar exact al viitoarele plăţi, care se efectuează, de obicei, trimestrial, în timp ce este în desfăşurare un audit al UNRWA.

UNRWA se află în centrul unei controverse de când Israelul a acuzat 12 din cei 30.000 de angajaţi ai organizaţiei de implicare în atacul din 7 octombrie 2023 desfăşurat de gruparea islamistă palestiniană Hamas în comunităţile din sudul Israelului, care au dus la moartea a 1.160 de persoane, în majoritate civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

“Am spus întotdeauna că UNRWA joacă un rol crucial în Gaza şi în regiune şi că este imperativ ca ea să-şi poată continua activitatea în teren”, a subliniat Christophe Lemoine.

Franţa, a spus el, a primit “extrem de favorabil afirmaţiile secretarului general al ONU, care s-a declarat hotărât să efectueze reformele necesare pentru ca UNRWA să respecte cu adevărat principiile ONU şi principiile umanitare de independenţă, neutralitate şi imparţialitate care sunt necesare pentru acţiunea sa”.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Un comitet independent însărcinat cu evaluarea neutralităţii UNRWA a identificat în raportul său intermediar “domenii critice” de care trebuie să se ocupe, a declarat o purtătoare de cuvânt a ONU pe 20 martie.

Raportul final al acestui comitet este aşteptat pe 20 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Inflaţia din SUA a revenit pe creştere în luna martie, cu câteva zile înainte de reuniunea Fed

Inflaţia din SUA a revenit pe creştere în luna martie, cu câteva zile înainte de reuniunea Fed Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie...

Diferența dintre o piatră prețioasă și una falsă

Diferența dintre o piatră prețioasă și una falsă Diferența dintre o piatră prețioasă și una falsă. Detaliul care trădează adevărata valoare. Știai că aproape orice...

34 de echipe canine au concurat la ce de-a 9-a ediție Biatlon Chinologic

34 de echipe canine au concurat la ce de-a 9-a ediție Biatlon Chinologic Pe parcursul săptămânii curente, la Ungheni a avut loc competiția în domeniul...

Fostul producător de film Harvey Weinstein a fost spitalizat

Fostul producător de film Harvey Weinstein a fost spitalizat Harvey Weinstein, fost producător de film, a fost spitalizat la doar câteva zile după ce condamnarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.