FSB a întreprins mai multe arestări de ruşi acuzaţi de ‘înaltă trădare’ şi ‘terorism’ în folosul Ucrainei

Publicat:

FSB a întreprins mai multe arestări de ruşi acuzaţi de ‘înaltă trădare’ şi ‘terorism’ în folosul Ucrainei

Serviciul rus de securitate (FSB) a anunţat miercuri că a întreprins mai multe arestări de ruşi acuzaţi de “înaltă trădare” sau de implicare într-o “organizaţie teroristă” în folosul Ucrainei, informează AFP.

În regiunea Tomsk, în Siberia de vest, doi locuitori acuzaţi că au transferat bani către forţele armate ucrainene au fost arestaţi pentru “înaltă trădare”, a anunţat biroul local al FSB într-un comunicat citat de agenţia de presă TASS, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

S-a stabilit că suspecţii “au efectuat viramente către conturi bancare în interesul forţelor armate ucrainene”, afirmă comunicatul, care nu oferă alte detalii.

Alţi doi ruşi, ambii de 19 ani, au fost arestaţi în Mordovia, în centrul Rusiei, FSB acuzându-i că au filmat infrastructuri locale “strategice” pentru a preda apoi aceste imagini Ucrainei, în vederea unor eventuale atacuri cu drone.

Cei doi tineri “au fotografiat şi filmat situri strategice la Saransk”, capitala Mordoviei, “şi intenţionau să plece în Ucraina (…) pentru a participa la luptele împotriva forţelor armate ruse”, a afirmat biroul local al FSB, citat de TASS.

O anchetă pentru “implicare în activităţile unei organizaţii teroriste” a fost declanşată împotriva lor, potrivit aceleiaşi surse.

În regiunea Briansk, frontalieră cu Ucraina, un locuitor suspectat că pregătea un atentat împotriva unui comisariat militar, la ordinul unei organizaţii “teroriste pro-ucrainene”, a fost arestat pentru “implicare într-o organizaţie teroristă” şi “înaltă trădare”, potrivit FSB, citat de agenţiile de presă ruse.

Nu în ultimul rând, o jurnalistă rusă, Zalina Marşenkulova, acuzată de “justificare a terorismului” şi care locuieşte în prezent în Germania, potrivit agenţiilor de presă ruse, a fost plasată miercuri pe lista persoanelor date în urmărire în Rusia.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Jurnalista este acuzată că a publicat articole pe Telegram care justificau, potrivit anchetatorilor, atentatul cu bombă care a avut loc în aprilie 2023 într-o cafenea din Sankt-Petersburg, atentat în care a murit bloggerul Vladlen Tatarski care susţinea ofensiva rusă împotriva Ucrainei.

Dosarele pentru “spionaj” sau “înaltă trădare” s-au înmulţit în ultimii ani în Rusia, mai ales după declanşarea ofensivei ruse asupra Ucrainei, în februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu o apostrofează pe Veronica Dragalin: Dacă dorești sediu, te duci și cauți, dar nu plângi pe la televiziuni

Igor Grosu o apostrofează pe Veronica Dragalin: Dacă dorești sediu, te duci și cauți, dar nu plângi pe la televiziuni Președintele Parlamentul o ia la...

Americanii au găsit ‘cârtiţa’ din NSA care spiona pentru Rusia

Americanii au găsit 'cârtiţa' din NSA care spiona pentru Rusia Un fost angajat al Agenţiei de Securitate Naţională a Statelor Unite (NSA) a fost condamnat...

(VIDEO)Violență în familie. Un bărbat, cetățean străin, și-a bătut concubina

Violență în familie. Un bărbat, cetățean străin, și-a bătut concubina Un bărbat de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile,...

Avarie cibernetică! ASP şi-a oprit activitatea

Avarie cibernetică! ASP şi-a oprit activitatea Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.