Germania a descoperit ‘cârtiţa’ înfiptă de ruşi în inima BND

Publicat:

Germania a descoperit ‘cârtiţa’ înfiptă de ruşi în inima BND

Un ofiţer din Serviciul german de informaţii externe (BND), care este inculpat pentru presupus spionaj în favoarea Rusiei, a respins acuzaţiile miercuri, în timpul procesului, relatează dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Procesul împotriva lui Carsten L., un oficial în vârstă de 53 de ani care lucrează în BND din 2007, este în desfăşurare de câteva luni, dar negarea acuzaţiilor în instanţă de către avocatul apărării marchează primele comentarii ale lui Carsten L. în acest dosar.


Germania a descoperit ‘cârtiţa’ înfiptă de ruşi în inima BND

”Acuzatul nu a vrut să trădeze şi nu a trădat BND”, a declarat avocatul Johannes Eisenberg în faţa unui tribunal din Berlin.

Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Procurorii susţin că Carsten L. a primit 450.000 de euro de la serviciul secret rus FSB în schimbul livrării unor secrete germane. În prezent el este judecat alături de omul de afaceri Arthur E., care ar fi acţionat drept curier pentru a duce documente la agenţi din FSB.

Germania a descoperit ‘cârtiţa’ înfiptă de ruşi în inima BND

Arthur E. a fost plătit pentru serviciile sale cu 400.000 de euro, potrivit procurorilor germani. Ambii bărbaţi se află în arest preventiv.

Miercuri, avocatul lui Carsten L. a dezminţit că acesta a participat la întâlniri clandestine sau că a predat documente secrete.

El a declarat că o sumă mare de bani confiscată dintr-un depozit bancar reprezintă economii private făcute de Carsten L. şi soţia sa, nu bani plătiţi de către ruşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost aprobat suplimentul ordinii de zi a ședinței plenare a Parlamentului de săptămâna viitoare. Ce este pe listă

A fost aprobat suplimentul ordinii de zi a ședinței plenare a Parlamentului de săptămâna viitoare. Ce este pe listă Parlamentul urmează să ratifice Acordul cu...

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a purtat discuții cu membrii Asociației...

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii În perioada 17 – 23 mai 2024, au activat peste o mie de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii...

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.