Germania condamnă ‘acţiunile disproporţionate ale forţelor de securitate’ în cursul protestelor din Iran

Publicat:

Germania a condamnat joi ”acţiunile disproporţionate ale forţelor de securitate” în cursul protestelor care au avut loc în Iran în ultimele zile şi care s-ar fi soldat cu zeci de morţi, relatează AFP, scrie agerpres.

“Solicităm forţelor de securitate iraniene să facă dovadă de cea mai mare reţinere”, a declarat, potrivit unui comunicat, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe, aşteptând ca “liderii iranieni să ridice complet restricţiile impuse la accesul pe internet”.


Citește și : Netanyahu, pus sub acuzare pentru fapte de corupție

“Suntem îngroziţi de informaţiile referitoare la peste 100 de morţi şi condamnăm acţiunile disproporţionate ale forţelor de securitate iraniene”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

”Dreptul de a manifesta paşnic trebuie respectat”, a spus ea. “Poporul iranian trebuie să aibă posibilitatea de a-şi exprima nemulţumirea faţă de evoluţiile politice şi economice şi de a-şi exprima opiniile în mod liber şi paşnic”, a concluzionat purtătoarea de cuvânt.

Citește și : Raportul privind ancheta FBI legată de Rusia va fi publicat la 9 decembrie

Gardienii Revoluţiei au salutat joi ”acţiunea rapidă” a forţelor armate împotriva ”protestatarilor” în Iran’, unde accesul la internet rămâne în mare parte întrerupt în pofida revenirii la un calm aparent după mişcarea de protest din aproximativ 100 de oraşe.

Tulburările, în cursul cărora benzinăriile, comisariatele, moscheile şi clădirile publice au fost incendiate sau atacate, au început după anunţarea unei reforme a schemei de subvenţionare a benzinei de care urma să beneficieze gospodăriile cele mai nevoiaşe, dar care este însoţită de o creştere foarte mare a preţului benzinei la pompă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.