Germania : Merkel va ține un discurs la ceremonia la care Premiul Charlemagne va fi decernat lui Macron

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel urmează să susţină un discurs la ceremonia la care, în acest an, Premiul Charlemagne va fi decernat preşedintelui francez, Emmanuel Macron, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

“Este oportunitatea guvernului german să ofere un răspuns concret la discursul lui Macron privind reînnoirea proiectului european, şi nu doar să vorbească despre calendare”, a declarat joi Jürgen Linden, preşedintele consiliului de directori care acordă acest premiu.


Citește și : India : Cel puţin 116 persoane au murit în furtuni de nisip

Creat de cetăţenii oraşului Aachen, din Germania, în 1950, Premiul Charlemagne recunoaşte cea mai valoroasă contribuţie la înţelegerea Europei Occidentale.

Macron a fost anunţat drept câştigător în decembrie. Comitetul care acordă premiul l-a numit “un pionier curajos al revitalizării visului european”. El îşi va ridica premiul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la 10 mai.

Angela Merkel a primit la rândul său acest premiu în 2008.

Susţinător angajat al UE, Macron şi-a prezentat în septembrie planurile ambiţioase de reformare a blocului comunitar, care includ armonizarea fiscală şi un buget mai puternic al zonei euro finanţat printr-o taxă specială.

Aceste planuri au fost primite cu scepticism, iar în unele cazuri chiar au fost respinse de membri ai coaliţiei de guvernare din Germania.

Macron şi Merkel intenţionează să prezintă o propunere comună pentru revitalizarea Europei la un summit al UE de la sfârşitul lunii iunie.

Citește și : România a regresat în lupta anticorupţie în 2017 (GRECO)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.