Giorgia Meloni ar putea numi un candidat pentru Înalt reprezentant, dacă Rutte va deveni şef al NATO (analist)

Publicat:

Giorgia Meloni ar putea numi un candidat pentru Înalt reprezentant, dacă Rutte va deveni şef al NATO (analist)

Giorgia Meloni ar putea numi un candidat pentru funcţia de Înalt reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate dacă alege cu înţelepciune şi dacă Mark Rutte reuşeşte să devină viitorul şef al NATO, a declarat marţi, pentru AGERPRES, analista în domeniul afacerilor europene Rebecca Christie, din cadrul Instititului Bruegel.

Dacă nu va reuşi acest lucru, “probabil va încerca să obţină un alt post economic cheie”, a adăugat Christie, întrebată de AGERPRES dacă o vede pe Meloni încerând să negocieze o poziţie-cheie la Bruxelles, după ce a spus după succesul partidului ei în alegeri că “avem nevoie de o Europă care să-i asculte pe cetăţeni şi care să aibă politici mai pragmatice şi mai puţin ideologice”, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

În ceea ce priveşte eventuale obstacole în nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat de preşedintă a executivului UE, ea a afirmat că sprijinul pentru Ursula von der Leyen va creşte în următoarea perioadă.

“Aceste alegeri au fost un vot pentru securitate la fel ca şi un vot pentru schimbare, iar la nivelul UE asta înseamnă că toată lumea are un stimulent să o menţină de von der Leyen ca pe o persoană de încredere. Macron s-a raliat în sfârşit în spatele ei şi s-ar putea chiar să vedem o creştere a sprijinului din partea a diferite persoane care speră să aibă acces la ea în următorul mandat”, a afirmat Rebecca Christie.

Întrebată care este explicaţia rezultatelor slabe obţinute la alegerile europene de grupurile Renew Europe şi Verzi/Alianţa Liberă Europeană, analista din cadrul Institutului Bruegel a afirmat că una din explicaţii este că “Renew este strâns asociată cu Macron, care nu se descurcă bine în sondaje, ca să nu spunem mai mult”.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

“De asemenea, atât liberalii, cât şi Verzii au smuls în trecut voturi de la socialişti. Cred că acei votanţi este posibil să fi vrut şi o schimbare, dar nu să părăsească establishment-ul, la fel cum votanţii germani au susţinut CDU în locul actualei coaliţii”, a explicat Rebecca Christie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câte locuri bugetare oferă statul în școlile profesionale, colegii și centre de excelență

Câte locuri bugetare oferă statul în școlile profesionale, colegii și centre de excelență A fost aprobat planul de admitere pentru anul de studii 2023-2024 în...

Subvenții mai accesibile pentru agricultori

Subvenții mai accesibile pentru agricultori Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural...

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive În doar jumătate de an, instituția responsabilă de securitatea cibernetică a R. Moldova...

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.