Google a concediat 28 de angajați care au protestat împotriva unui contract cu Israelul

Publicat:

Google a concediat 28 de angajați care au protestat împotriva unui contract cu Israelul

Google a concediat 28 de angajați care au protestat împotriva unui contract pentru servicii cloud cu guvernul israelian, denumit Proiectul Nimbus, la care participă și Amazon. Aceștia au fost disponibilizați după o anchetă în care s-a constatat că au organizat proteste în birourile Google din New York și Sunnyvale, California.
În Sunnyvale, au intrat în biroul CEO-ului Google Cloud, Thomas Kurian, potrivit unei postări pe X a grupului care a organizat demonstrația, „No Tech For Apartheid”, potrivit stiripesurse.ro.
Protestatarii țineau pancarte pe care scria „Fără genocid pentru profit” și „Suntem alături de palestinieni, arabi și musulmani”, scrie CNN.
Un purtător de cuvânt al Google a declarat joi pentru CNN că protestele „au făcut parte dintr-o campanie de lungă durată a unui grup de organizații și oameni care în mare parte nu lucrează” pentru companie.
„Un număr mic de protestatari angajați au intrat și au perturbat câteva dintre locațiile noastre. Împiedicarea fizică a muncii altor angajați și împiedicarea acestora să acceseze facilitățile noastre reprezintă o încălcare clară a politicilor noastre și un comportament complet inacceptabil.
După ce au refuzat multiple cereri de părăsire a incintei, oamenii legii i-au îndepărtat pentru a asigura siguranța”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Până acum am încheiat investigații individuale care au dus la încetarea raporturilor de muncă pentru 28 de angajați și vom continua să investigăm și să luăm măsuri după cum este necesar”, a mai transmis compania.
Google și Amazon au un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru a furniza servicii de cloud guvernului și armatei israeliene, cunoscut sub numele de „Proiectul Nimbus”, potrivit „No Tech For Apartheid”, care a condamnat ferm demiterile.
„Acest act flagrant de răzbunare este un indiciu clar că Google apreciază contractul său de 1,2 miliarde de dolari cu guvernul și armata israeliană care fac genocid mai mult decât propriii lucrători”, a transmis grupul într-o declarație. Israelul a respins afirmațiile că comite un genocid în Gaza, argumentând că poartă războiul împotriva Hamas pentru a se apăra, după ce gruparea a atacat Israelul pe 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de oameni și luând peste 250 de ostatici.
Proiectul Nimbus Contractul Google Cloud cu guvernul israelian datează din 2021, când compania a anunțat că a fost aleasă să ofere „servicii cloud publice pentru a ajuta la abordarea provocărilor țării în sectorul public, inclusiv în domeniul sănătății, transportului și educației”. Dar protestele au urmat unui raport din revista Time la începutul acestei luni, care citează un document intern al companiei, potrivit căruia Ministerul Apărării din Israel este client Google Cloud.
Potrivit Time, ministerul are propriul punct de intrare securizat la infrastructura de calcul furnizată de Google, care i-ar permite să stocheze și să proceseze date și să acceseze serviciile de inteligență artificială. La începutul acestui an, ministerul a căutat și asistență de consultanță de la Google pentru a-și extinde accesul la Google Cloud, a raportat Time. „No Tech for Apartheid” a spus că articolul arată că Google a „construit instrumente personalizate” pentru Ministerul Apărării și „s-a dublat la contractarea” cu armata israeliană de la izbucnirea războiului.
Purtătorul de cuvânt al Google a spus că Google Cloud „sprijină numeroase guverne din întreaga lume, inclusiv guvernul israelian”. „Am fost foarte clar că contractul Nimbus este pentru sarcinile de lucru care rulează pe cloud-ul nostru comercial de către ministerele guvernamentale israeliene, care sunt de acord să respecte termenii și condițiile noastre și politica de utilizare.
Această activitate nu este îndreptată către sarcini extrem de sensibile, clasificate sau militare relevante pentru arme sau servicii de informații”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria din Kiev anunţă demontarea unui monument istoric care evoca prietenia cu Rusia

Primăria din Kiev anunţă demontarea unui monument istoric care evoca prietenia cu Rusia Primăria din Kiev anunţă demontarea unui monument sovietic care evocă prietenia cu...

Mai multe organizații cer recunoașterea noțiunii de ‘femicid’ în legislația R. Moldova

Mai multe organizații cer recunoașterea noțiunii de 'femicid' în legislația R. Moldova Centrul de Drept al Femeilor a inițiat un apel public, la care s-au...

Maestrul Eugen Doga, numit ‘Omul Secolului’

Maestrul Eugen Doga, numit 'Omul Secolului' Maestrul Eugen Doga a fost numit „Omul Secolului” de către VIP Magazin. Din motive de sănătate, Doga nu a...

Turcia se va alătura procesului de genocid intentat de Africa de Sud împotriva Israelului la CIJ

Turcia se va alătura procesului de genocid intentat de Africa de Sud împotriva Israelului la CIJ Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a declarat miercuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.