Grecia NU vrea să trimită sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina

Publicat:

Grecia NU vrea să trimită sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina

Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană precum “Patriot” sau S-300, ca răspuns la presiunile din partea aliaţilor din UE şi NATO pentru a trimite mai mult ajutor militar Kievului, informează vineri Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

În condiţiile în care Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene împotriva Ucrainei, guvernele statelor din UE sunt presate să livreze mai multe sisteme de apărare Kievului, mai ales ţări precum Grecia şi Spania, care au astfel de sisteme în arsenalul lor.


Citeşte şi: Un copil s-a împuşcat MORTAL cu arma tatălui său – Stiripesurse.md

“Grecia nu va trimite (sisteme) S-300 sau Patriot Ucrainei”, a afirmat Mitsotaskis într-un interviu pentru Skai TV, joi seara.

Miniştri ai statelor din UE au declarat luni că încearcă să găsească posibilităţi pentru a trimite urgent sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, dar au evitat să facă promisiuni concrete cu privire la sistemele Patriot de care Kievul are cea mai mare nevoie.

“Am fost întrebaţi şi noi am explicat de ce nu putem face asta”, a spus Mitsotakis, adăugând că aceste sisteme sunt “critice pentru capacitatea noastră de descurajare”.

Grecia NU vrea să trimită sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina

Apărarea este o problemă foarte sensibilă pentru Atena, date fiind tensiunile cu Turcia, scrie Reuters.

Până acum, Grecia a trimis Ucrainei mii de rachete, explozivi, vehicule de luptă pentru infanterie, muniţii incendiare cu explozie puternică şi muniţii obişnuite, precum şi rachete antitanc.

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor internaţionali pentru Ucraina, la câteva zile după ce Congresul american a reuşit, după o jumătate de an, să deblocheze un pachet de ajutor în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meteo: Ce temperaturi ne așteaptă în această săptămână

Meteo: Ce temperaturi ne așteaptă în această săptămână În această săptămână, în perioada 6-12 mai, în Republica Moldova, vremea va fi variabilă: preponderent cu cer...

Natalia Barbu, la Malmo, se pregătește intens pentru prima semifinală a Eurovision

Natalia Barbu, la Malmo, se pregătește intens pentru prima semifinală a Eurovision Prima semifinală Eurovision începe mâine la Malmo, Suedia, iar interpreta noastră, Natalia Barbu,...

Trump face încă un pas către arest după ce a recidivat atacând martorii şi juraţii în procesul penal

Trump face încă un pas către arest după ce a recidivat atacând martorii şi juraţii în procesul penal Judecătorul care conduce procesul penal în care...

Petrocub Hâncești, la o victorie distanță de a-și adjudeca primul titlul de campioană a Moldovei

Petrocub Hâncești, la o victorie distanță de a-și adjudeca primul titlul de campioană a Moldovei Petrocub Hâncești este la o victorie distanță de a-și adjudeca...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.