Gunn Marit Helgesen: Alegerile locale din Moldova, ‘bine organizate, în pofida circumstanţelor dificile’

Publicat:

Congresul autorităţilor locale şi regionale al Consiliului Europei a recunoscut alegerile locale din Moldova ca fiind “bine organizate, în pofida circumstanţelor dificile”.

După cum transmite Infotag, acest fapt se precizează în proiectul de concluzie a Congresului.


Şeful Misiunii Congresului, reprezentantul Norvegiei Gunn Marit Helgesen a spus că delegaţia a inclus 19 observatori din 13 ţări.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

În cadrul vizitei, până la ziua alegerilor, membrii Misiunii s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Justiţiei, preşedintele Curţii Constituţionale şi preşedintele Comisiei Electorale Centrale. Delegaţia Congresului a mai avut întâlniri cu o serie de observatori, precum şi cu candidaţi şi reprezentanţi ai formaţiunilor politice.

“În ziua alegerilor, în localităţile din ţară am văzut o muncă calmă, ordonată şi transparentă, de la începutul votării până la numărarea voturilor, cu câteva probleme minore de procedură”, a spus şeful misiunii, Gunn Marit Helgesen.

Ea a salutat adoptarea noului Cod electoral, menţionând că documentul “a închis unele lacune legale identificate anterior şi a luat în considerare recomandările Congresului, în special în ceea ce priveşte finanţarea campaniei, candidaţii independenţi şi cotele de gen”.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Proiectul de raport şi recomandările Congresului vor fi prezentate la cea de-a 46-a sesiune a Congresului autorităţilor locale şi regionale a Consiliului Europei din martie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ferrari a generat venituri de 1,58 miliarde de euro, în creștere

Ferrari a generat venituri de 1,58 miliarde de euro, în creștere Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, demers care...

Kevin Spacey, vizat de un nou proces la Londra, acuzaţia fiind de agresiune sexuală

Kevin Spacey, vizat de un nou proces la Londra, acuzaţia fiind de agresiune sexuală Actorul american Kevin Spacey se confruntă cu un nou proces la...

Tom Cruise, star al ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Tom Cruise, star al ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 Actorul Tom Cruise va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere...

Fanii englezi, sfătuiți de poliție să se manifeste cu bun-simț la Euro 2024

Fanii englezi, sfătuiți de poliție să se manifeste cu bun-simț la Euro 2024 Poliția engleză îi sfătuiește pe fanii care vor merge la turneul final...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.