Guțul, interviu pentru presa pro-Kremlin: ‘Eu pot fi presată sau intimidată în niciun caz’

Publicat:

 Evghenia Guțul consideră că nu va fi inclus în componența Cabinetului de miniștri, din cauza faptului că face parte din echipa lui Ilan Șor, politicianul fugar condamnat la închisoare în dosarul „frauda bancară”.

Precizarea a fost făcută într-un interviu pentru agenția de presă pro-Kremlin Ria Novosti, publicat pe 14 august, potrivit Newsmaker.md.


Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

„E greu de vorbit în numele Maiei Sandu, ce mai poate inventa. Există o cerință legală de a include noul bașcan în Guvernul țării. Și este imposibil să se eludeze această normă.

Dar, în mod evident, PAS nu va face acest lucru.

Ei categoric nu vor să vadă alături de ei o persoană, un reprezentant al echipei lui Ilan Șor, care va vorbi și va acționa nu după cum le place lor, ci după cum ne dictează conștiința noastră și ordinele alegătorilor noștri, locuitorii Găgăuziei”, a spus Guțul.

În același timp, guvernatoarea a precizat că numirea sa în componența Cabinetului de miniștri este o chestiune „secundară”, care va rămâne pe „conștiința Maiei Sandu”.

„Spre deosebire de unii deputați din Adunarea Populară a Găgăuziei, eu nu pot fi presată sau intimidată în niciun caz. Indiferent dacă voi participa sau nu la ședințele Cabinetului de miniștri, nu mă voi plia în fața PAS”, a adăugat aceasta.

Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcție pe data de 19 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat inclusiv vedete din Turcia.

Alături de noul bașcan nu au fost însă nici ex-guvernatorul UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova.

Conform Regulamentului, guvernatorul Găgăuziei este membru din oficiu al Cabinetului de miniștri, numit prin decret prezidențial.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

De la învestirea în funcție a Evgheniei Guțul au trecut 25 de zile, însă președinta Maia Sandu nu a semnat încă decretul prin care aceasta este desemnată membru al Guvernului.

Precizăm că precedentul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, ales în această funcție la 22 martie 2015, a fost inclus în Guvern pe data de 15 aprilie a aceluiași an, printr-un decret al președintelui de atunci, Nicolae Timofti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, va fi...

R. Moldova se pregătește să primească un nou sistem de apărare antiaeriană

R. Moldova se pregătește să primească un nou sistem de apărare antiaeriană Ministerul Apărării a identificat de unde va procura un sistem de apărare antiaeriană,...

Civili polonezi se antrenează cu armata, pe fondul războiului din Ucraina

Civili polonezi se antrenează cu armata, pe fondul războiului din Ucraina La o bază militară poloneză situată la sud-vest de Varşovia, 200 de civili învaţă...

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări Republica Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări, având suficienți...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.