Hadârcă: Cooperarea moldo-română în domeniul culturii trebuie să fie o prioritate

Publicat:

Cooperarea moldo-română în domeniul culturii trebuie să fie o prioritate pentru toate guvernele. Cel puțin de această părere este actorul și regizorul din Moldova, Petru Hadârcă.  Potrivit regizorului, integrarea culturală a celor două maluri românești ar trebui să prevaleze.

„Eu am tras un semnal de alarmă către toți guvernanții, să lăsăm această abordare că ne integrăm mai întâi economic și apoi cultural. Rugămintea mea este să se investească mai mult în cultură, educație și medicină.


Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

Și dacă vor fi investiții la nivelul de întreținere a unui profesor, învățător, medic, artist, atunci, credeți-mă că vom avea mulți bani în a construi și în infrastructură”, a declarat Petru Hadârcă, potrivit ipn.md. 

De asemenea, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău a spus că odată ce statul va investi în cultură și nivelul societății va crește.

„Atunci când se face bugetul pentru anul viitor, să nu se țină cultura deoparte. Investiți în teatre, în cinematografie, în educație și credeți-mă că noi economic vom crește mult mai mult. Vom avea o societate mult mai educată”, a menționat Petru Hadârcă.

Potrivit actorului, remunerarea oamenilor de artă este una modestă, dar există deschidere de a soluționa aceste probleme.

„Unele așteptări deja au dat rezultate frumoase și cred că și în viitor, dacă nu vom fi repetenți la istorie, vom fi aproape de lumea civilizată.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Faptul că am avut politicieni profitori și de aici, și de la București, că noi nici până astăzi nu am rezolvat problema Pactului Ribbentrop-Molotov și că nu suntem alături de țările baltice care deja să sunt și în NATO. Să nu călcăm pe greblă”, a spus actorul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.