Hamas spune că planul post-război pentru Gaza al lui Netanyanu ‘nu va reuşi niciodată’

Publicat:

Hamas spune că planul post-război pentru Gaza al lui Netanyanu ‘nu va reuşi niciodată’

Un oficial al mişcării islamiste palestiniene Hamas a declarat vineri, la o conferinţă de presă la Beirut, că planul post-război al premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru Gaza “nu va reuşi niciodată”, potrivit AFP.

“Când vine vorba de viitor în Fâşia Gaza, Netanyahu prezintă idei despre care ştie foarte bine că nu vor reuşi niciodată”, a spus Osama Hamdan, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Documentul, pe care Netanyahu l-a prezentat joi seara cabinetului de securitate al guvernului şi pe care AFP l-a putut consulta vineri, reaminteşte în preambul obiectivele armatei în Gaza: destructurarea Hamas şi a Jihadului Islamic şi eliberarea tuturor ostaticilor încă ţinuţi închişi.

Armata israeliană “va exercita controlul de securitate asupra întregii zone de la vest de Iordania, inclusiv asupra Fâşiei Gaza”, “pentru a preveni întărirea elementelor teroriste de acolo” şi pentru a limita “ameninţările împotriva Israelului”, se arată în document.

Israelul îşi va păstra “libertatea de acţiune operaţională în întreaga Fâşie Gaza, fără limită de timp”, continuă documentul.

“Acest plan nu va deveni realitate (…) deoarece realitatea din Gaza şi realitatea palestinienilor nu pot fi determinate decât de palestinienii înşişi”, a spus Hadman.

Netanyahu “refuză categoric să recunoască un stat palestinian (…) Acest lucru ridică întrebarea dacă el şi alţii ca el sunt calificaţi pentru discuţii politice cu palestinienii”, a adăugat el.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste în sudul Israelului pe 7 octombrie, care a dus la moartea a aproximativ 1.160 de persoane, majoritatea civili. Ofensiva de răspuns a Israelului a ucis până acum peste 29.500 de persoane, majoritatea civili, în Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un consilier local al PSRM a luat la pumni șoferul unei dubițe, la Sângera

Un consilier local al PSRM a luat la pumni șoferul unei dubițe, la Sângera Șoferul unui automobil de marca Mercedes a blocat o dubiță și...

Opozantul rus Kara-Murza, spitalizat în închisoare

Opozantul rus Kara-Murza, spitalizat în închisoare Opozantul rus încarcerat Vladimir Kara-Murza, cunosut jurnalist, publicist şi om politic, care a supravieţuit la două tentative de otrăvire...

Eurostat: Luxemburg, Croaţia şi România, cea mai mare creştere anuală a vânzărilor cu amănuntul

Eurostat: Luxemburg, Croaţia şi România, cea mai mare creştere anuală a vânzărilor cu amănuntul Volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro...

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024 La 28 iunie 2024, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 mil. dolari...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.