Hamas spune că planul post-război pentru Gaza al lui Netanyanu ‘nu va reuşi niciodată’

Publicat:

Hamas spune că planul post-război pentru Gaza al lui Netanyanu ‘nu va reuşi niciodată’

Un oficial al mişcării islamiste palestiniene Hamas a declarat vineri, la o conferinţă de presă la Beirut, că planul post-război al premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru Gaza “nu va reuşi niciodată”, potrivit AFP.

“Când vine vorba de viitor în Fâşia Gaza, Netanyahu prezintă idei despre care ştie foarte bine că nu vor reuşi niciodată”, a spus Osama Hamdan, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Documentul, pe care Netanyahu l-a prezentat joi seara cabinetului de securitate al guvernului şi pe care AFP l-a putut consulta vineri, reaminteşte în preambul obiectivele armatei în Gaza: destructurarea Hamas şi a Jihadului Islamic şi eliberarea tuturor ostaticilor încă ţinuţi închişi.

Armata israeliană “va exercita controlul de securitate asupra întregii zone de la vest de Iordania, inclusiv asupra Fâşiei Gaza”, “pentru a preveni întărirea elementelor teroriste de acolo” şi pentru a limita “ameninţările împotriva Israelului”, se arată în document.

Israelul îşi va păstra “libertatea de acţiune operaţională în întreaga Fâşie Gaza, fără limită de timp”, continuă documentul.

“Acest plan nu va deveni realitate (…) deoarece realitatea din Gaza şi realitatea palestinienilor nu pot fi determinate decât de palestinienii înşişi”, a spus Hadman.

Netanyahu “refuză categoric să recunoască un stat palestinian (…) Acest lucru ridică întrebarea dacă el şi alţii ca el sunt calificaţi pentru discuţii politice cu palestinienii”, a adăugat el.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste în sudul Israelului pe 7 octombrie, care a dus la moartea a aproximativ 1.160 de persoane, majoritatea civili. Ofensiva de răspuns a Israelului a ucis până acum peste 29.500 de persoane, majoritatea civili, în Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.