Hamasul suspendă eliberarea ostaticilor ‘până când Israelul respectă acordul’

Publicat:

Brigăzile Ezedine al-Qasam, aripa armată a mişcării islamiste Hamas, anunţă că suspendă eliberarea ostaticilor ”până când” Israelul ”respectă acordul” care a intrat în vigoare vineri, relatează AFP.

Brigăzile cer ca ”TIR-uri cu ajutoare umanitare să intre în nordul Fâşiei Gaza” şi ”să se respcte criteriile de selecţie” în vederea eliberării deţinuţilor palestinieni, anunţă braţul armat al Hamas într-un comunicat.


Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Brigăzile Ezzedin al-Qasam fac acest anunţ în momentul în care urmau să predea Crucii Roşii 14 ostatici israelieni, un al doilea grup dintre ostaticii pe care-i ţine în Fâşia Gaza.

Oficiali israelieni au confirmat AFP că ostaticii nu au fost predaţi încă Comitetului Internţaional al Crucii Roşii (CICR).

O sursă din cadrul Hamas a declaart anterior AFP că aripa armată a mişcării islamiste palestiniene a ”început să predea al doilea grup” de ostatici răpiţi la 7 octombrie CICR.

Ei au fost transferaţi la Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza şi ”sunt 14”, declarat această sursă.

un purtător de cuvânt al Tsahalului evoca anterior 13 ostatici, revenind asupra numărului de 14 ostatici anunţat anterior de surse egiptene în domeniul securităţii.

Hamasul a predat vineri CICR 24 de ostatici – 13 israelieni, zece thailandezi şi un filipinez. Ei au fost aduşi în Israel prin Egipt, prin terminalul de la Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza.

Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

Un purtător de cuvânt francofon al Tsahalului, Olivier Rafowicz, confirmă la BFMTV că nu s-au eliberat ostatici şi dă asigurări că ”această situaţie este gestionată la cel mai înalt nivel în Israel”.

El dă asigurări că ”Israelul respectă acordul în mod total (…). Nu a existat niciun schimb de tiruri azi (sâmbătă) şi niciun atac ori vreun alt element ofensiv al Tsahalului în Fâşia Gaza”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.