HRW denunţă TOLERANŢA SCANDALOSĂ a Parisului faţă de regimul represiv de la Cairo

Publicat:

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) i-a cerut preşedintelui francez Emmanuel Macron să oprească ‘politica scandaloasă de toleranţă a Franţei faţă de guvernul represiv’ al preşedintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi, care ajunge luni în vizită oficială la Paris, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Franţa ar trebui să se asigure că situaţia drepturilor omului este o prioritate în relaţiile sale cu Egiptul’, a precizat Human Rights Watch într-un comunicat, acuzând Parisul, care are relaţii excelente comerciale şi de securitate cu regimul de la Cairo, că ‘ignoră’ bilanţul lui Abdel Fattah al-Sissi în materie de drepturi ale omului.


Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

Preşedintele Emmanuel Macron se va întâlni pentru prima dată cu omologul său egiptean marţi la Elysee, iar preşedinţia franceză a dat asigurări că va fi discutată situaţia drepturilor omului din Egipt.

În timpul vizitei sale de trei zile, al-Sissi se va întâlni de asemenea cu antreprenori şi cu miniştri, inclusiv cu şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian, care a gestionat vânzări importante de arme către Cairo în perioada când ocupa funcţia de ministru de externe în timpul preşedinţiei lui François Hollande.

‘Aceste discuţii ar trebui să reprezinte ocazia de a reevalua sprijinul economic, de securitate şi militar al Franţei pentru guvernul egiptean, condiţionând îmbunătăţirea vizibilă a situaţiei drepturilor omului’, a spus HRW.

Citeşte şi: CIA intră puternic în Afganistan. Talibanii sunt ţinta principală

Din 2015, Egiptul a semnat contracte de armament cu Franţa în valoare de peste 6 miliarde de euro, incluzând 24 de avioane de luptă Rafale, o fregată, două port-elicoptere Mistral şi rachete.

‘Sub preşedinţia lui al-Sisi, guvernul egiptean a demonstrat că a ignorat total Constituţia ţării şi dreptul internaţional. Al-Sissi a prezidat cea mai gravă criză a drepturilor omului pe care a cunoscut-o Egiptul în ultimii zeci de ani’, a mai transmis Human Rights Watch, menţionând arestări masive, folosirea ‘sistematică’ a torturii, reprimarea ONG-urilor şi a homosexualilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.