HRW: Gărzile de frontieră turce torturează şi ucid sirieni

Publicat:

Gărzi de frontieră turce torturează sirieni şi deschid focul împotriva sirienilor care încearcă să treacă graniţa dintre Siria şi Turcia, a acuzat joi organizaţia nonguvernamentală Human Rights Watch (HRW), care a cerut Ankarei să ancheteze aceste abuzuri, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Gărzile de frontieră turce trag fără discriminare asupra civililor sirieni la frontiera cu Siria şi îi torturează şi au recurs la forţă excesivă contra solicitanţilor de azil şi migranţilor care încearcă să treacă Turcia”, a afirmat HRW într-un comunicat.


Citeşte şi: De ce pierd SUA în ‘jocurile războiului’? – Black News

Guvernul turc trebuie să ”ancheteze aceste încălcări grave ale drepturilor omului şi să-i tragă la răspundere” pe cei vinovaţi pentru abuzuri, a adăugat ONG-ul.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), de la începutul anului 12 sirieni au fost ucişi şi alţi 20 răniţi de focurile de armă trase de gărzile de frontieră turce.

Turcia, care adăposteşte aproximativ 3,6 milioane de sirieni care au fugit de războiul intern început în 2011, ţine închisă frontiera cu Siria.

Pe 11 martie, gărzi de frontieră turce au ”bătut şi torturat un grup de opt sirieni care încercau să intre în mod ilegal în Turcia”, indică un comunicat al HRW, care precizează că un bărbat şi un copil au murit în detenţie în timp ce ceilalţi au fost răniţi grav.

”Jandarmii şi forţele armate turce însărcinate cu controlul frontierei maltratează constant şi trag fără discriminare asupra sirienilor de-a lungul frontierei, ceea ce a cauzat moartea sau rănirea a sute de persoane în ultimii ani”, a denunţat directorul pentru Europa şi Asia Centrală al HRW, Hugh Williamson.

Citeşte şi: Tezaurizarea în aur revine, ca plasă de siguranță în timp de război și mijloc de rebeliune împotriva dolarului – Black News

El a denunţat ”brutalitatea sistematică a gărzilor de frontieră turce pe care guvernul nu a reuşit să o stopeze”.

După seismul violent din 6 februarie care a lovit sudul Turciei şi nord-vestul Siriei, autorităţile turce au consolidat restricţiile la frontieră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.