Igor Grosu, despre licitația de la aeroport: ‘Ne aduce un prejudiciu de imagine!’

Publicat:

Igor Grosu, despre licitația de la aeroport: ‘Ne aduce un prejudiciu de imagine!’

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, afirmă că situația din jurul licitației de la Aeroport „ne aduce un prejudiciu de imagine”. Totodată, speakerul susține că ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, nu poartă nicio vină pentru cele întâmplate. „Să-l lăsăm în pace. Își face bine meseria”, a menționat Grosu la emisiunea „Secretele puterii”, de la JurnalTV.

„Interesele sunt foarte mari, în special din partea celor care încă dețin aceste spații. E greu de spus unde s-a greșit mai mult, cred că o parte din vină o poartă și cei care au elaborat caietul de sarcini și nu au făcut-o în stilul cel mai bun. Intenția a fost bună, sunt sigur. Tot ce s-a întâmplat în jurul acestui concurs, ne aduce un prejudiciu de imagine. Sper să învețe din această experiență, mai puțin plăcută, cei care au organizat licitația și să îmbunătățească, cât de curând, caietul de sarcini”, a declarat Igor Grosu, potrivit unimedia.info.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Întrebat despre acuzațiile ce i se aduc lui Andrei Spânu, că ar avea interes din ceea ce se întâmplă, speakerul a menționat:

„Să-l lăsăm în pace pe Andrei Spînu. Își face bine meseria, atâtea au încercat să i se lipească, este bine intenționat, este foarte mobilizat, muncește foarte mult. Este o minciună aruncată de trompeta unui fugar”.

Licitația de la Aeroport privind închirierea spațiilor comerciale a fost sistată din nou. Potrivit unui comunicat emis de Aeroportul Internațional, Lagardere nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală. Astfel, licitația va fi relansată.

Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal privind licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău. Declarațiile au fost făcute de deputata PAS, Olesea Stamate, la ședința de astăzi a Parlamentului, care l-a întrebat pe șeful CNA, Alexandru Pînzari, dacă investigațiile nu vor fi dublate, având în vedere că CNA a pornit un proces administrativ.

Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat, pe 25 martie 2024, că prelungește termenul de desfășurare a Licitației Publice pentru spațiile comerciale cu încă 3 săptămâni. Asta după ce doar o companie, Lagardere, a depus dosarul până la expirarea primului termen stabilit.

82 la sută dintre moldoveni consideră că Aeroportul din Chișinău trebuie să rămână în posesia statului și doar 11 procente cred că acesta ar trebuie concesionat. Acestea sunt datele unui sondaj de opinie, realizat de IMAS, în luna ferbuarie.

Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat o scrisoare din partea celei mai vechi companii din domeniul vânzărilor în aeroporturi – Gebr. Heinemann, care confirmă că prevederile din caietul de sarcini sunt cel puțin dubioase și păguboase pentru stat. Mesajul a fost expediat către aeroport încă în perioada primei licitații, care a eșuat, după ce la ea s-au înscris doar scandaloasele Lagardere Travel Retail și LeBridge.

Autoritatea Proprietăți Publice și Aeroportul Chișinău a anunțat, pe 18 ianuarie 2024, că au scos la licitație spațiile din zona Travel Retail & Food din incita Aeroportului Internațional Chișinău, cunoscute ca Zona Sterilă și Zona Duty Free.

Anunțul a stârnit un val de acuzații, iar licitația s-a lăsat cu scandal.

Mai multe persoane au afirmat că licitația privind transmiterea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi trucată, iar caietul de sarcini ar fi fost scris în favoarea unei companii franceze.

Acuzațiile au fost respinse de către reprezentanții PAS, însă Olesea Stamate, deputat PAS, a declarat că s-ar simți deranjată dacă această companie ar câștiga licitația, deoarece astfel s-ar confirma zvonurile de până acum.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Andrei Spînu a afirmat că scandal din jurul licitației de la Aeroport este generat de grupul criminal Șor. „Eu nu am nicio treabă cu compania despre care se vorbește. Să fie clar”, a declarat ministrul.

Într-un final, prima licitație a fost anulată, pe motiv că ar fi fost „sabotată”, iar Guvernul a anunțat noi termene pentru a da în chirie spațiile comerciale din Aeroport.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu mai multe explicații, după scandalul pe licitația spațiilor comerciale de la Aeroport, care a fost anulată în ultimul moment. „Au fost identificate carențe, s-a lansat o anchetă internă și ne vom clarifica”, a declarat oficialul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Bucureștiului – Documente suplimentare depuse la Biroul Electoral

Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Bucureștiului - Documente suplimentare depuse la Biroul Electoral Senatoarea Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, insistă să candideze...

Cehia acordă cuplurilor de acelaşi sex cea mai mare parte a drepturilor cuplurilor căsătorite, dar nu şi dreptul de a se căsători

Cehia acordă cuplurilor de acelaşi sex cea mai mare parte a drepturilor cuplurilor căsătorite, dar nu şi dreptul de a se căsători Cuplurile de acelaşi...

The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru aprovizionarea cu alimente în Fâşia Gaza

The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru aprovizionarea cu alimente în Fâşia Gaza Cântăreţul The Weeknd a donat 2 milioane de dolari pentru a...

Ordinul de Malta neagă orice legătură cu Paul de România: ‘Nu a fost niciodată invitat la niciunul dintre evenimentele noastre’

Ordinul de Malta neagă orice legătură cu Paul de România: 'Nu a fost niciodată invitat la niciunul dintre evenimentele noastre' Ordinul Suveran Militar Ospitalier al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.