Igor Grosu: Gazele naturale pe gratis pentru malul stâng al Nistrului numai pot dura la nesfârșit

Publicat:

Igor Grosu: Gazele naturale pe gratis pentru malul stâng al Nistrului numai pot dura la nesfârșit

„Această discriminare pozitivă, de care au beneficiat 30 de ani malul stâng al Nistrului a fost suficientă pentru a căpăta acele avantaje comparative, gradual au un an la dispoziție,” a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la emisiunea Punctul pe AZi.

Oficialul a menționat că sunt „căi alternative de a aduce gazele naturale în volumele necesare în Republica Moldova pentru ambele maluri ale Nistrului”, tpotrivit tvrmoldova.md.


Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

„Noi analizăm acest scenariu, am ascultat și noi declarația Ministrului Energiei al Ucraina că nu mai doresc să extindă contractul de tranzit, semnalul este foarte clar. El este pus la baza unor scenarii care sunt analizate de instituțiile noastre. Răspunsul nostru la acest scenariu este foarte simplu. În primul rând, noi putem găsi și avem deja căi alternative de a aduce gazele naturale în volumele necesare în Republica Moldova pentru ambele maluri ale Nistrului. În al doilea rând, malul stâng al Nistrului să se pregătească să plătească pentru aceste gaze. Gazele naturale pe gratis numai pot dura la nesfârșit, au ajuns la nouă miliarde de dolari”, spune șeful legislativului.

Totodată, Igor Grosu a menționat că este datoria malului stâng către Gazprom și  problema Gazpromului, nu este problema Republicii Moldova.

Igor Grosu: Gazele naturale pe gratis pentru malul stâng al Nistrului numai pot dura la nesfârșit

„Să se pregătească de pe acum agenții economici și instituțiile de acolo. Această discriminare pozitivă ea nu poate dura la nesfârșit, decizia de a solicita agenților economici de acolo să intri în câmpul legal al Republicii Moldova pentru că ei exportă sau importă în numele Republicii Moldova, nu a unei formațiuni inexistente. La fel, de calitatea produselor și serviciilor care le livrează majoritatea pe piața țărilor UE, răspunde iarăși Chișinăul și nu altcineva,” a mai adăugat președintele Parlamentului Republicii Modlova.

Președintele Parlamentului a precizat că malul stâng al Nistrului, gradual vor trebui să se conformeze legislației Republicii Moldova.

Citeşte şi: Presa de peste Prut ne dă speranţe! Avem proiectul declarativ pentru începerea demersului de aderare a Moldovei la UE

„Exemplul plata pentru perfectarea actelor pentru exporturi, la început, au fost un pic mai agitați, dar ulterior sau conformat, ceea ce este bine. Urmează și legislația ce ține de protecția mediului, că vorbim de câțiva poluatori.

Ministrul Mediului mi-a transmis un link unde în regim real poți să vezi aceste oscilații foarte mari de poluanți în anumite zile, în localitatea Mateuți, Rezina. Aceste date le putem folosi atunci când punem întrebări și prezentăm argumente,” a spus Igor Grosu.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câte calorii ard bărbații și femeile în timpul unei partide de sex

Câte calorii ard bărbații și femeile în timpul unei partide de sex Știai că poți să arzi calorii în timpul sexului? Conform unor cercetări, bărbații...

Un copil dispărut, căutat cu ajutorul Poliţiei, a fost găsit în timp ce dormea într-un teanc de rufe

Un copil dispărut, căutat cu ajutorul Poliţiei, a fost găsit în timp ce dormea într-un teanc de rufe Un copil care a dispărut sâmbătă seară...

VIDEO – Enigma unei mumii egiptene: viața și moartea ‘femeii care țipă’ i-a fascinat pe arheologi

VIDEO - Enigma unei mumii egiptene: viața și moartea 'femeii care țipă' i-a fascinat pe arheologi În urmă cu mai bine de opt decenii, arheologii...

Fiecare zodie are o zi norocoasă în august. Care e a ta

Fiecare zodie are o zi norocoasă în august. Care e a ta Astrologic vorbind, luna august este una foarte fluidă, în care traiectoria fiecărei zodii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.