Încă un episcop polonez demisionează după acuzaţii de muşamalizare a unor agresiuni sexuale

Publicat:

Încă un episcop polonez demisionează după acuzaţii de muşamalizare a unor agresiuni sexuale

Vaticanul a anunţat sâmbătă că papa Francisc a acceptat demisia episcopului Andrzej Dziuba, în vârstă de 73 de ani, acuzat că a acoperit agresiuni sexuale comise de preoţii din subordinea sa asupra unor minori, informează AFP.

Dziuba, episcop în dioceza Lowicz din centrul Poloniei, “a demisionat la cererea Sfântului Scaun”, precizează un comunicat al nunţiului apostolic de la Varşovia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Demisia prelatului este a doua în rândul prelaţilor din Polonia după cea de luna trecută a arhiepiscopului de Szczecin, Andrez Dziega, implicat şi el într-un scandal legat de agresiunile sexuale.

Conform presei poloneze, Dziuba ştia despre cel puţin doi preoţi pedofili în dioceza sa, însă nu a declanşat anchete, ci doar i-a transferat în alte parohii.

Nunţiatura apostolică – reprezentanţa Vaticanului în Polonia – s-a referit la “dificultăţi” în conducere din partea episcopului, “în special o neglijenţă în gestionarea cazurilor de agresiuni sexuale din partea anumitor membri ai clerului asupra unor minori”.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Scandalurile de pedofilie şi încercările de a le muşamaliza au zguduit în ultimii ani Biserica Catolică poloneză, observă AFP.

Papa Francisc şi-a asumat misiunea de a combate agresiunile sexuale în cadrul bisericii pe care o conduce şi a insistat asupra unei politici de “toleranţă zero” în această privinţă, menţionează aceeaşi agenţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat de 102 de ani,sosit la Berlin din România, şi o femeie de 98 de ani,cel mai longeviv cuplu din Germania

Un bărbat de 102 de ani,sosit la Berlin din România, şi o femeie de 98 de ani,cel mai longeviv cuplu din Germania Gottfried Schmelzer, în...

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.